Futsal

2023.02.28. 09:00

Sikeres volt a ScoreGoal fiataljainak a nyírségi túrája

Vasárnap a Nyíregyháza vendégeként lépett pályára a ScoreGoal Kecskemét Futsal U17-es és U20-as csapata a korosztályos futsal NB I.-ben. Mindkét gárda megnyerte a mérkőzését.

Vincze Miklós

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A Nyíregyháza és a kecskeméti ScoreGoal U17-es csapatainak a csatája szorosan indult, Vári Mátyás végül nyolc perc után megszerezte a kecskemétieknek a vezetést, ezt Balis Gergő duplázta meg. A második félidőben aztán kinyílt a gólzsák, még hétszer találtak be a hazaiak kapujába a hírös városi fiatalok. Vári Mátyás és Balis Gergő is betalált még kétszer, egy-egy találattal csatlakozott hozzájuk Hajnal Norbert, Czumbil Mihály, Diószegi Kristóf, így 9–0 arányban győztek a vendégek.

–Az első félidőben nagyon rohanós volt a játék, ami sok eladott labdát eredményezett – értékelt Móra Viktor, a csapat edzője. – A megszerzett vezetés után visszább álltunk, és úgy fogadtuk a kevés játékossal rendelkező hazai gárdát. A szünet után nagyon fegyelmezett, szép játékkal rukkoltunk elő, ami gólokat is eredményezett, méghozzá szebbnél szebbeket. Külön öröm, hogy sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést, ami miatt külön gratulálok. A szezon egyik legjobb játékával tudtuk behúzni Nyíregyházán a mérkőzést.

Az U20-as csapat találkozója szintén sok gólt hozott, az a találkozó azonban éppen a fordítottja volt az U17-sek meccsének, bár az előjel nem volt fordított, hiszen az U20-as csapat is győzött. Mégpedig 8–7 arányban úgy, hogy 2–4-es vendégvezetés után 3–4 lett a félidei állás, majd a további pengeváltásokat követően a haza gárda vezetett már 7–5-re és, és innen fordítottak a hírös városiak 8–7-re, a legjobbkor, a 39. percben. 

A kecskeméti gólok közül Kajtár Mátyás hármat vállalt, Szabó Hunor és Tóth András kettőt-kettőt, és betalált Haász Benjámin is.

–Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, mivel az odavágón is borsot törtek az orrunk alá a nyírségiek – értékelt Móra Viktor. – Jól indult a mérkőzés, de aztán picit belekényelmesedtünk a vezetésbe, és csak egy góllal mehettünk pihenőre. A második játékrészben sem tudtunk megfelelően felpörögni, és a körülményességünk kétgólos hátrányhoz vezetett 3 perccel a vége előtt. Ekkor továbbra is lehozott kapussal próbálkoztunk, ami ismét jó ötletnek bizonyult, mert harminc másodperccel a meccs vége előtt már mi vezettünk. Jót tett a csapatnak a győzelem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában