Tömegsport

2023.02.27. 11:02

Megkezdődött a Fuss egy napot! sorozat

Február utolsó szombatján rendezte meg a IUSTITIA Egyesület Kecskeméten az év első hat órás futóversenyét, az immáron hagyományos Fuss egy napot! versenysorozat első állomását.

Vincze Miklós

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Szombaton, a napfelkeltével kezdetét vette az idei Fuss egy napot! sorozat. Az előrejelzések előzőleg az időjárást illetően nem voltak biztatóak. Beválni látszottak a jóslatok: szombat reggel komor felhők gyülekeztek az égen, melyek nem akartak oszlani, így a hat órás futók nagyon borult időben indultak neki a versenynek. Az időjárás később nem akart javulni, sőt az eső is elkezdett esni. Talán az eső, talán a hirtelen jött hideg riasztotta el a Domb-futás résztvevőit, de ezúttal csak a legelszántabbak vágtak neki a távnak. Az ultrafutókra azért ha a végén is, és csak egy kis időre is, de azért mégis rámosolygott a nap. 

A változatos versenyt a nőknél Kádár Kitti nyerte (68, 490 méter), míg a férfiaknál Szabó Csaba lett az első (73, 465 méter). A közösségi futás résztvevőjeként a Lánchíd utcai iskola csapata 3 óra alatt 30, 215 métert teljesített. 

A következő negyednap teljesítésére május 13-án kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában