Kiskunság

2023.02.19. 15:55

Háromszor szólít nyeregbe az MKB Bank Cycling Team – galériával

Három remek bringás eseménnyel várta és várja az elszánt bringásokat februárban az MKB Bank Cycling Team. Február 18-án terepen, 19-én országúton, 26-án pedig a Kiskunságot átszelő túrán vehetnek részt azok, akik télvíz idején sem akasztják szögre a kerékpárjaikat.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Február 18-án, szombaton folytatódott a régió legkeményebb terepkerékpárverseny-sorozata, a Winter Kúp. A 3. forduló helyszíne a sokak által ismert, kedvelt és „rettegett” ballószögi Nyakvágó domb és környéke. A versenysorozat azért kapta ezt különleges nevet, mert ha valaki képes mind a négy fordulót teljesíteni, akkor sokkal erősebb immunrendszerrel köszönti a tavaszt. A fordulók alatt négy különböző helyszínen (minden esetben terepen), más-más képességet tesztelnek, így az állóképességet, az ügyességet, a kitartást és persze a humorérzéket is. A rendező ezúttal is az MKB Bank Cycling Team. A mostani verseny rajtja és célja a Ballószögi Sportcentrum volt. Az esemény útvonala a Nyakvágó túra 22,5 km-es távja: versenyközpont–Petőfi utca–Melegedő dűlő–Geredi Ökofarm–Ágasi kereszt–Öreg temető–Nyakvágó dűlő–Nyakvágó domb–Korhánközi dűlő–Melegedő dűlő–Petőfi utca–versenyközpont. A szintkülönbség minimális volt, de fel kellett tekerni vagy tolni a kerékpárt a Nyakvágó dombra. Az útvonal végig burkolat nélküli földúton haladt, sokszor homok nehezítette a versenyzők haladását.

A verseny után három korcsoportban hirdettek eredményt. A legfiatalabbak kategóriájában, a harminc év alattiakban Litauszki Tibor nyert. A 30 és 50 év közöttieknél Gáspár Levente pályacsúccsal bizonyult a legjobbnak, második lett Szekeres Péter, harmadik pedig Szabó Endre. Az ötven év felettiek kategóriáját Márton János nyerte, megelőzve a második Gyevák Ferencet és a harmadik helyezett Kármán Józsefet. A kerékpározást népszerűsítő futamban a szülő együtt tekerhetett gyermekével.

Február 19-én, vasárnap Kecskemét és a környék amatőr országúti kerékpárosai vehetnek részt egy kiváló hangulatú, lendületes közös kilométergyűjtésen. Az esemény különlegessége, hogy a résztvevők először találkozhatnak az MKB Bank Cycling Team új tagjaival is. A tervezett átlagsebesség 32-33 km/óra, a tervezett táv 100 km. Gyülekező 13 órától, helyszín: Veloroom Bike & Cafe, Kecskemét, Homokbánya Bringapark. Indulás: 13.30, menetidő kb. 3,5 óra.

Február 26-án, vasárnap 11 órától VII. Vad Kunság Gravel túra. A kerekegyházi labdarugópályától rajtoló túra egyben az aktuális Winter Kúp-sorozat zárófutama is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában