Kézilabda

2023.02.22. 14:52

A Kiskunmajsa nyerte a derbit

Hétvégén elkezdődött a tavaszi szezon az NB II.-es férfi és női bajnokságokban, ahol rögtön a nyitányon igen érdekes eredmények születtek. Az ősszel hibátlan Mizse KC első pontjait hullajtotta el, míg a vármegyei rangadón a Kiskunmajsa magabiztos játékkal verte a KTE fiataljait. Nem indult jól az év a lajosmizsei női csapatnak sem, ugyanis súlyos vereséget szenvedtek az első rangadón.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A Mizse KC férfi csapata az NB II. déli csoportjában a Dunaharaszti ellen is esélyesnek számított, de a vendégek ezúttal meg tudnák lepni az éllovast. A csapatok gyakorlatilag végig fej fej mellet haladtak, két-három gólos különbség volt a legnagyobb, amit az egyik fél ki tudott harcolni a találkozó során, de a szünetben is 17–17 volt az állás. Az utolsó három percbe érve úgy tűnt, hogy a kilenc gólig jutó Benke Viktor a Mizse KC felé billenti a mérleg nyelvét, de hiába juttatta kettő gólos előnyhöz csapatát, végül be kellett érnie a hazaiaknak a döntetlennel (32–32). A Lajosmizse először vesztett pontot az idei szezonban, de még így is három egységgel vezet a második Csepel előtt a tavalyi kiírás győztese. 

A déli csoportban vármegyei rangadót is rendeztek, a Kiskunmajsai KC a KTE U23-as csapatát fogadta. Az első félidőben jól állták a sarat a kecskeméti fiatalok, sőt, 17–18-ra vezettek is a mindig kellemetlen majsai katlanban. A második félidőt rögtön egy 5–0-os rohammal kezdte a KKC, s innentől kezdve már nem is engedte ki a találkozót, végül 36–27-re nyert Kun Tamás együttese. A Kiskunmajsa ezzel fellépett a dobogó harmadik fokára, míg a KTE a 10. a tabellán. 

A dél-nyugati csoportban ezúttal nem jutott sikerélmény a Bács-Kiskun vármegyei csapatoknak. Az utolsó előtt Kiskőrös a Nagyatád otthonába látogatott, és bár nem kezdte rosszul a találkozót, már a félidőben magabiztosan vezetett a Rinyamenti KC. A második félidőben már nem történt fordulat, a hazaiak 35–25-re nyertek. A Kalocsa a NEKA U23 vendége volt, és főleg az első félidő gyengébb játékának köszönhetően maradt alul. A NEKA fiataljai a szünetben már hét gólos előnyben voltak, így hiába hajrázott becsülettel a Kalocsa, 31–28-ra alulmaradt. A Kiskőrös maradt a 11. a tabellán, míg a Kalocsa a 7. helyen áll. 

A nőknél a Bácsalmás a vártnál kicsit nehezebben indult be a tabella alsó felében tanyáző Mezőtúr otthonában. Dankó Ervin csapata a szünetben 15–13-ra vezetett „csak”, de fordulás után sikerült növelni az előnyt, és a nyolc gólig jutó Gabnai Alexandra vezetésével végül 31–25-re nyert idegenben. A PVSE ezzel megerősítette a helyét a 3. helyen. Ez köszönhető annak is, hogy a Mizse KC nem várt különbségű pofonba szaladt bele a második ENUSE otthonában. Hollós Máté együttese ennél egészen biztosan csak jobb meccseket fog játszani a tavaszi szezonban, ezúttal azonban semmi sem jött össze nekik, az ENUSE 40–19-re hengerelt. A Lajosmizse még így is az ötödik a tabellán. 

A vármegyei I. osztályú bajnokságokban csak egy meccset rendeztek meg. A nőknél a Tisza Volán 35–25-re győzte le a Soltvadkerti TE-t.

A következő forduló programja: 
Férfi NB II. déli csoport: 
Február 25. (szombat): VSK Tököl–Mizse KC 18 óra. 
Február 26. (vasárnap): TFSE–Kiskunmajsai KC 18 óra, KTE U23–Szigetszentmiklósi KSK U23 16 óra. 
Férfi NB II. dél-nyugati csoport: 
Február 25. (szombat): Kalocsai KC–Rinyamenti KC SE Nagyatád 18 óra, Kiskőrösi KSK–MK Pelikán Siklós SC 18 óra. 
Női NB II. dél-keleti csoport: 
Február 25. (szombat): Bácsalmási PVSE–Szarvasi NKK 16 óra 
Február 26. (vasárnap): Mizse KC–K. Szeged SE 18 óra. 
Bács-Kiskun vármegyei férfi I. osztály: 
Február 25. (szombat): Bácsalmási PVSE–Soltvadkerti KUSE 13 óra 30 perc, Kiskunhalasi UKSC–Euroscale Kecskemét 19 óra. 
Február 26. (vasárnap): STE-BS Plastic–Kecskeméti Kézilabda Sport 17 óra. 
Bács-Kiskun vármegyei női I. osztály: 
Február 25. (szombat): Kiskunhalasi UKSC–Tisza Volán SC 17 óra, Nemesnádudvari NKSZE–Kalocsai KC 18 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában