Labdarúgás

2023.01.30. 19:23

A Madaras nyerte a bácsbokodi tornát

A hétvégén kispályás labdarúgó tornát rendeztek Bácsbokodon. A Téli kupának nevezett eseményen a vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjának nyolc tagja találkozott egymással, a Madaras lett a győztes.

Vincze Miklós

Téli kupát rendeztek Bácsbokodon

Fotó: Jarmaczkiné Ispánovics Judit

Tulajdonképpen a Bács-Kiskun vármegyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjának a dzsemboríját rendezték meg vasárnap Bácsbokodon, felkészülési torna keretében, hiszen a nagypályás bajnokságban a Déli csoportban szereplő tizennégy csapatból nyolc megjelent, amikor reggel kilenckor elindult a küzdelem a trófeáért. A nyolc csapatot két csoportba osztották, az A csoportban a Bácsborsód, a Gara, a Felsőszentiván és a Madaras küzdött meg egymással körmérkőzéses rendszerben a legjobb helyezésért, a B jelű kvartettben pedig a Bácsalmási PVSE II, a rendező Bácsbokod, a Katymár és a Tataháza csapott össze. A jó hangulatú torna remek színvonalat, küzdelmes és szoros meccseket hozott. Az A csoportban a Bácsborsód százszázalékos teljesítménnyel lett az első, őket a Madaras követte az elődöntőbe, kettejük egymás elleni mérkőzésének az eredménye 5–2 lett a Borsód javára. A harmadik helyen a Gara, a negyedik helyen a Felsőszentiván zárt. A B csoportban a Bácsalmás második csapata lett az első, az elődöntős helyet a rendező Bokod csípte meg – csak egy vereséget összeszedve –, két döntetlennel lett harmadik a Tataháza és negyedik a Katymár. 

A 7. helyért vívott mérkőzésen a Katymár biztosan, 3–0-ra verte a Felsőszentivánt, annál szorosabb meccset hozott az 5. helyért vívott helyosztó, azt 1–0 arányban a Gara nyerte a Tataháza ellenében. 

Az első elődöntő igazi örökrangadó volt – bár ezen a vasárnapon a földrajzi közelség révén tulajdonképpen az összes párosítás rangadónak számított – hiszen a Bokod és a Borsód csapott össze. 3–0 arányban az utóbbi nyert, a másik elődöntőben pedig a gólok számát tekintve ennél is nagyobb fölénnyel, 5–0-ra győzte le a Madaras a Bácsalmás második csapatát. Így aztán a döntőben két olyan gárda, a Bácsborsód és a Madaras találkozott, akik a csoportkörben már meccseltek egymással. A madarasiak nem hagyták, hogy megismétlődjön a délelőtti mérkőzés eredménye, a borsódi győzelem. A többihez hasonlóan kétszer tizenkét perces mérkőzés a rendes játékidőben 1–1-e végződött, a büntetőket pedig a madarasiak rúgták jobban, így ők vihették haza a trófeát. A torna gólkirálya a bácsborsódi Hercz Dániel lett, a legjobb játékosnak a bácsalmási Purger Norbertet választották meg, a legjobb kapusnak járó trófea pedig helyben maradt, hiszen ezt a címet a bácsbokodi Égi Gábor érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában