Cyclo-cross

2022.12.18. 16:35

Látványos cyclo-cross versenyt rendeztek Kecskeméten – galériával

A Cyclocross Magyar Kupa zárófutamát, a KunCross elnevezésű versenyt vasárnap rendezték Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén, melyet az MKB Bank Cycling Team rendezett.

Szentirmay Tamás

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén zajlott a verseny a hétvégén

Fotó: Szentirmay Tamás

A cyclo-cross a kerékpárversenyek egyik leglátványosabb versenye, és egyre népszerűbb Magyarországon is. Az ember azt hinné, hogy az Alföldön nem lehet dombos területet találni, ahol egy jó pályát ki lehet alakítani. A szervezők gondoskodtak arról, hogy ne így legyen. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont területe tökéletesen alkalmas cyclo-cross versenyre. A versenyzők, akik az ország különböző részéről, többek között Sopronból, Zalaegerszegről, Debrecenből, Budapestről, Nagykanizsáról, Bükkszentkeresztről, Szekszárdról, Pécsről, Békéscsabáról, de még Romániából is érkeztek, megszenvedtek a kijelölt pályán. A két nappal korábban leesett eső egy részét nem itta el a föld, így volt olyan rész, ahol vízben, sárban kellett tekerni. 

Persze a különböző akadályok, éles kanyarok és dombok is nehezítették a haladást, éppen ezért izgalmas viadalt láthattak a nézők. 

Akadt olyan induló, akinek elszakadt a lánca, szerencsére már az utolsó körben. Nem adta fel, futva, a kerékpárt tolva fejezte be az etapot. Az egyébként nem ritka ebben a sportágban, hogy a versenyzők, a nehezebb részeken leszállnak a kerékpárról és futva próbálják leküzdeni az akadályt. Itt is volt nem egy helyen olyan rész, ahol többen is lepattantak a nyeregből, főleg a meredekebb dombokon, vagy a pályán keresztbe fektetett farönkökön. Sőt, aki megtehette, mert volt két kerékpárja, az cserélhet is verseny közben.

Amint azt Sáfár Tamás főszervező elmondta három fajta kört jelöltek ki. A kicsi gyermeknek hatszáz méteres, a közepes korosztálynak ezerszáz méterest, a többieknek pedig két kilométeres kört. Minden korosztálynál meghatározzák azt, hogy hány perces lesz a verseny, az első kör időeredményét megnézik, és az alapján döntik el, hogy hány körös lesz. Az első célba érkező után, mindenkinek be kell fejeznie a versenyt, még ha körhátrányban van akkor is. Többek között ezért is látványos és izgalmas a cyclo-cross.

Megyei eredmények, U9-es korosztály: második Mirkóczi Máté, harmadik Mirkóczi Áron (mind kettő Kecskeméti első sor). U11-es: huszadik Bach Márton (Kecskemét). U19-es: Radics Milán (MKB Bank Cycling Team). Master1 kategória: harmadik Szabó Endre (Hírös ESC). Master2 kategória 17. Szekeres Péter (Híros ESC), 18. Krutek László (Baja). Master4: második Hajagos István (MKB Bank Cycling Team).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában