Labdarúgás

2022.11.30. 07:00

Versenyben van az őszi bajnok címért a Fülöpszállás

A 2022/23-as idény ugyan még nem zárult le a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, az azonban máris megállapítható, hogy a Fülöpszállás, amely egy fordulóval az őszi idény zárása előtt már biztosan a dobogón végez, nagyszerű őszt zárt. A csapat szakvezetőjével, Deák Sándorral beszélgettünk a gárdáról.

Vincze Miklós

Nagyszerű őszt zárt a Fülöpszállás

A Fülöpszállás az idei ősszel remek őszt produkált. Az eddigi tizenhárom mérkőzéséből tízet megnyert, döntetlenre csak két meccset adott, és egy alkalommal szenvedett vereséget. Az egyik döntetlent a Katonatelep otthonában játszották, a másik pontosztozkodás pedig a Szabadszállás elleni hazai derbin történt meg, a vereséget pedig a 12. fordulóban, Bugacon szenvedték el. Ez annyiban érintette kellemetlenül a csapatot, hogy emiatt a vereség miatt három pontra leszakadtak a Ballószög mögött. Egy hét múlva azonban kiköszörülték a csorbát, hiszen hazai pályán legyőzték a Ballószög csapatát, így újra fej-fej mellett robog a két együttes a tabella tetején. – Azt nem mondanám, hogy jókor jött a bugaci vereség, mert a vereség soha nem jön jókor, viszont tény, hogy arra a meccsre nem tudtunk megfelelő kerettel elutazni. Jómagam sem tudtam elkísérni a csapatot, és négy kulcsjátékos is hiányzott. Ha viszont az a pofon kellett ahhoz, hogy utána megnyerjük a Ballószög elleni rangadót, így utólag azt mondom, ám legyen – jelentette ki Deák Sándor.

A tavalyi bajnokságban nem ment ennyire jól a szekér, de türelmesen viselték a nehézségeket, és több alkalommal is elmondták, hogy ezek a nehézségek átmenetiek, és hogy a 2022/23-as bajnokságban már az első öt közé kerülés lesz a cél. Adódik a kérdés, hogy mi volt az, amire ezt az optimizmust alapozták.

– Tavasszal már tudtuk, hgoy a nyáron teljesen meg fog újulni az egyesület – kezdte a magyarázatot Deák Sándor. – Korábban én tulajdonképpen rögtönzésképpen, kényszermegoldásként irányítottam a csapatot játékosként, az idén nyártól azonban bizalmat kaptam a vezetőségtől, és én lettem a szakmai munkának a vezetője. És ugyanakkor azt már a tavasz során is tudtam, hogy a nyáron vissza fog térni hozzánk négy fiatal, ráadásul tehetésges játékos, akikről tudtam, hogy komoly erősítést fognak jelenteni a csapat számára. Ez adta azon remény alapját, hogy az idén sikerül majd jobban szerepelnünk. A négy fiatal játékos a nyáron meg is érkezett, Nagy Tamás, File Dávid, Mátyás Antal Máté Izsákról, Tóth Szabolcs pedig Dunaföldvárról. Ők ugyanakkor nem igazolások, nem zsoldosok, ilyen játékosokat nekünk nem is állna módunkban igazolni, ők hazatértek Fülöpszállásra az előző klubjaiktól. 

Abban tehát biztos voltam már előzőleg is, hogy ha ők hazatérnek, az komoly minőségi javulást jelent a keretben. 

Ez a várakozásom be is igazolódott, ráadásul érdekes módon az, hogy négy fiatal, gyors, technikás játékossal erősödtünk, a keret többi tagjára, a tapasztaltabb játékosokra is pozitívan hatott. Szinte fellángolt a lelkesedés, amikor látták a többiek, hogy valóban erősödni fogunk, és hogy akár a dobogó környékén is lesz keresnivalónk.

Ez a lelkesedés az edzésmunka terén is megmutatkozott. Tavaly is heti két edzést tartottak Fülöpszálláson – kivéve a nagy hidegeket, amikor kényszerűségből, terem híján már beérik heti eggyel –, ez az idén sem változott, az edzéslátogatottság azonban gyökeresen megnőtt, igen jó létszámban jártak gyakorolni, edzeni és kétkapuni a játékosok. – És az edzéseken nyomjuk is a focit, ezerrel, egészen sötétedésig, ahogy a gyerekek.

Nyáron ugyanakkor nem csak annyi változás történt, hogy Deák Sándort nevezték ki edzőnek, hanem teljesen megújult a klub vezetősége is. 

Cseh László lett a klub elnöke, és emellett megújult az elnökség is. Az elnökség tagja az a Pataki Gábor is, aki kiemelkedően sokat tesz a klubért, a csapatért. – Külső erők tehát nem játszanak köre az egyesület életében, afféle igazi családias, csináld magad jellegű klub ez a miénk, és az is maradt a nyári megújulást követően is.

A Fülöpszállás szurkolótábora megyeszerte közismert, természetesen elsősorban azon helyiségek szurkolóinak a körében, amelyeknek a csapatai a Fülöp ellenfelei a megye három Északi csoportjában. Ebben a körben senkinek nem kell bemutatni a Fülöpszállás szurkolótáborát, hiszen ők nem csak hazai pályán támogatják a gárdát, hanem idegenbe is elkísérik a csapatukat, és hallatják is a hangjukat, erről meggyőződhet hazai csapat, hazai szurkoló és játékvezetői hármas egyaránt. – A legkeményebb szurkolói mag természetesen a nehezebb időkben is kitartott mellettünk, most pedig nagyon örülnek a sikernek, sőt, a jó szereplésnek köszönhetően még növekedett is a létszám, ahogy jönnek az eredmények, úgy nő a lelkesedés. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy nem csak a helybéliek jártak már az idén ősszel a meccseinkre, hanem mások számára sem maradt észrevétlen a csapat stílusos, jó, hatékony játéka, hiszen a környező településekről is eljönnek a meccseinket megnézni, semleges szurkolók is.

A helyezés pedig minden alapot megadd a lelkesedésre. – Én 1998 óta vagyok a csapat játékosa, de ilyen jól őszi záráskor még soha nem álltunk. A helyezés tekintetében sem, másrészt pedig még soha nem szereztünk ilyen sok pontot az ősszel. És minek is tagadnám, evés közben jön meg az étvágy. 

A nyáron is optimistán tekintettem már a szereplésünk elé, de akkor óvatos duhajként azt a célt tűztem ki a csapat elé, hogy az első ötbe illene odaérni.

 Aztán ahogy jöttek az eredmények, úgy éreztem azt, hogy egyre inkább a dobogó a reális célkitűzés a számunkra, és hogy ha annál lejjebb zárnánk az őszt, az már csalódást jelentene. És ahogy a csapat most áll, annak ismeretében a célt ugyan nem módosítom, azt viszont ki merem jelenteni, hogy ez a keret mindent el fog követni annak érdekében, hogy megnyerje a bajnokságot.

A Fülöpszállás év végi helyezései az elmúlt években:

2017/18 6. hely

2018/19 11. hely

2019./20 8. hely a félbeszakadt bajnokságban

2020/21: 5. hely

2021/22: 9. hely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában