Kézilabda

2022.11.13. 21:23

Nagy különbséggel nyert az Algyő Kecskeméten

Nem indult jól a mérkőzésnap a hazaiak számára; egyik kulcsjátékosuk, Berkes-Kaiser Melitta megbetegedett, és nem tudta vállalni a játékot, ami jelentős érvágás volt a Kecskemétnek, mind védekezésben, mind támadásban.

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

Az első tíz percben fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán az Algyő került fölénybe, egy-két góllal el tudott lépni, a KNKSE támadásai kissé körülményesen alakultak, így állandósult a különbség. A 14. percben három gólra hízott a vendégek előnye (4-7), így Mátrai Péter magához rendelte a csapatát. Jót tett az időkérés a hazaiaknak, egy gólra tudtak zárkózni (6-7), ezt követően azonban az Algyő ötször mattolta ellenfelét, úgyhogy Mátrai edző újra időt kért (6-12). Bátran forgatta csapatát a hazaiak trénere, bár zömmel az ificsapatban vitézkedő játékosokhoz tudott nyúlni, akik ugyan szépen helytálltak, de a KNKSE érdemben nem tudta csökkenteni a különbséget, így hatgólos vendég előnnyel mentek a csapatok szünetre (11-17).

Elkapta a fonalat a KNKSE a második játékrész elején, Moharos Panka, Jámbor-Herceg és Megyesi góljaira csupán Szabó Fanni tudott válaszolni, így Farkas mester időkéréssel igyekezett megtörni a hazaiak lendületét (14-18). 4-0-ás rohamot produkált az Algyő, és ezzel a mérkőzés lényegében el is dőlt, csak a különbség mértéke volt kérdéses. Hiába próbálkozott a hét a hat elleni játékkal a KNKSE, a 49. percben már tíz gól volt a vendégek előnye (18-28). Az utolsó tíz percben már meglehetősen kedveszegetten játszott a hírös városi alakulat, az Algyő pedig nagy fölénnyel, megérdemelten nyerte meg a találkozót (22-36).

Mátrai Péter vezetőedző (Kecskeméti NKSE): – Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, sokkal több van bennünk, mint amit a pályán produkáltunk. Roppant bátortalanok voltunk, megvoltak a helyzeteink, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Támadásban nem tudtunk olyan dinamikával játszani, ahogy egyébként tudunk. Amit Egerben bátran felvállaltunk, azt ma nem, és ennek okait át kell beszélnünk. Fiatal csapatunk van, de még sok meccsünk van hátra, megszerezzük a kellő rutint. Bízunk benne, hogy Berkes-Kaiser Melitta gyorsan felépül, és jövő héten már számíthatunk rá.

Kecskeméti NKSE – Levendula Hotel Algyő 22–36 (11–17)

Kecskemét. Vezette: Gál László, Ludvig Benedek Dezső

A KNKSE góllövői: Jámbor-Herceg 8 (2), Nagy E. 1, Radva 1, Csorba 3, Kump 1, Moharos 2, Szatmári 3, Megyesi 1, Iványi 2.

Az Algyő góllövői: Dobó 1, Zsikó 4, Vass 2, Balogh B. 2, Csáki 1, Szécsi 6, Szepesi 5, Simon A. 3, Szabó F. 5, Németh I. 5, Konkoly 2.

Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 4/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában