Ökölvívás

2022.11.13. 09:00

Konkoly Istvánra emlékezve versenyeznek

A kecskeméti Belvárosi Boksz Klub vasárnap rendezi meg az első Konkoly István emlékversenyt. Ez az a torna, amellyel kapcsolatban mindenki azt kívánja, bár ne valósult volna meg. A közel egy éve elhunyt kecskeméti ökölvívó edző, Konkoly István emlékére gyűl ugyanis össze közel száz versenyző, hogy összemérje egymással az erejét, és egyúttal a fájóan korán elhunyt mesterre emlékezzen.

Vincze Miklós

Konkoly István (sötét szürkében) tanítványaival

Fotó: Archív-felvétel

A bátyám, Pista tavaly, november 15-én hunyt el. Az az idén keddre az esik, versenyt viszont csak hétvégén lehet rendezni, így  a legközelebbi hétvégi napot, november 13-át választottuk – nyilatkozta Konkoli Gyula, aki egyfajta mindenes a Belvárosi Box Klubnál, amelynél Konkoly István az élete utolsó éveiben dolgozott. Elmondta, hogy a szervezés során az egyik cél az volt, hogy kisgyerekeknek biztosítsanak lehetőséget, így az U10, U11, U12 korosztálynak is lesz alkalma megmutatnia magát. De lesznek serdülők, juniorok, ifik és felnőttek is. Ráadásul nem csak a szűkebb régió képviselteti magát, a versenyre bejelentkezett Makó, Szeged, Hódmezővásárhely, Dombóvár, fővárosi klubok érkezésére is számítanak, és a helyi testvérklub, a Kecskeméti SC-KESI is képviselteti magát. 

Az előzetes jelentkezések alapján a legkisebbeknél tizenöt pár fog bemutató mérkőzést vívni, a magasabb korosztályokban pedig húsz, huszonöt összecsapásra van kilátás, tehát közel száz versenyző vehet részt ezen a viadalon, amelyet a Szolnoki úton található Star Gym Thai Boxing & Fittness teremben rendeznek. Reggel nyolc és tíz között lesz a mérlegelés és az orvosi vizsgálat, a rendezőség 11 órakor készíti el a párosításokat, 12 óra 30 perckor megemlékeznek Konkoly Istvánról, délután 13 órától pedig már a ringre irányul minden figyelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában