Kézilabda

2022.11.11. 14:00

Az éllovas elleni teljesítményre építene a KNKSE

A Kecskeméti NKSE a legutóbbi fordulóban a teljes mezőny meglepetésére pontot tudott szerezni Egerben, tehát a listavezető otthonában (27-27). A hírös városi alakulat új vezetőedzővel; a fiatalokat irányító Mátrai Péterrel folytatja a bajnoki menetelést, és a csapat átalakított szerkezettel lép pályára, bízva abban, hogy hasonlóképpen eredményes lesz, mint az Eszterházy SC elleni találkozón.

Nyitray András

Szeretne tovább fejlődni a KNKSE

Fotó: Bús Csaba

Felkészülési mérkőzésen már találkozott egymással a két gárda, noha abból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Augusztus végén Algyőn csapott össze a két alakulat, és a gólzáporos meccsen ötgólos hazai győzelem született (41-36). Bő két hónap elteltével azonban nagyobb különbség rajzolódott ki a felek között, az Algyő ugyanis 4 győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget számlál, kilenc megszerzett pontjával a tabella 8. helyén áll. A KNKSE az elmúlt hét fordulóban nyeretlen maradt, ám legutóbb a listavezető Eszterházy SC otthonából pontot tudott rabolni, így egyetlen egységgel sereghajtó a bajnoki tabellán.

A mérkőzés esélyese az Algyő, de a KNKSE Egerben bebizonyította, hogy tud meglepetést okozni.

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): – Mostanra letisztázódott, hogy milyen kerettel vágunk neki az Algyő elleni meccsnek. A lelkeknek mindenképpen jót tett, hogy legutóbb pontot tudtunk szerezni Egerben; nyugodtan, jobb hangulatban tudtunk készülni. Kijelenthető, hogy a szezon hátralévő részében teher nélkül fogunk játszani; minden meccsen élveznünk kell a kézilabdát. Az viszont az Algyő elleni mérkőzésen is fontos lesz, hogy az elejétől a végéig harcoljunk, és szívvel-lélekkel tegyük a dolgunkat. Ha olyan fegyelmezett játékot produkálunk, mint a hevesiek otthonában, akkor szép eredményt érhetünk el vasárnap. 

Kecskeméti NKSE – Levendula Hotel Algyő
Női kézilabda NB I/B, 8. forduló
2022. november 13. vasárnap, 14 óra
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Gál László, Ludvig Benedek Dezső

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában