Kézilabda/Galériával

2022.10.16. 20:41

Közel járt a pontszerzéshez a KNKSE

A női kézilabda NB I./B 6. fordulójában a még nyeretlen Kecskeméti NKSE a Kispest KK-t fogadta. Bár dr. Paic Róbert együttese mindent megtett a rossz széria lezárásáért, a végén a vendégek örülhettek.

Nyitray András

A meccs végén a vendégek örülhettek

Fotó: Bús Csaba

Pontatlan játékkal indult a találkozó mindkét oldalon, az első gólra három percet kellett várni, ekkor Jámbor-Herceg szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Fej fej mellett haladtak a csapatok, de a KNKSE tudta elkezdeni növelni előnyét, a 15. percben már 12-9-re vezettek a hazaiak. Ekkor azonban megrázta magát Kispest, zsinórban hét góllal sokkolták a KNKSE-t, mely után már 12-16 állt az eredményjelzőn az utolsó tíz percbe lépve. A hazaiak nem estek össze, Kovács Véda góljainak is hála 18-18 volt az állás a szünetben. 

A második félidőben 3-0-os rohanással kezdett a Kispest, s bár a hazaiak többször is feljöttek egy gólra, egyenlíteni nem sikerült, folyamatosan egy és három gól között ingadozott a különbség. Tíz perccel a vége előtt már 24-29-re lépett el a Kispest, de a lelkes hazaiak nem adták fel, és kevesebb mint kettő minutummal a vége előtt Tóth kiegyenlített (32-32). Szabó megint a fővárosiakat hozta előnybe, de Jámbor-Herceg hétméterese sem maradt ki, így nagyon úgy tűnt, döntetlen lesz a vége. 

Maradt azonban még egy sansza a Kispestnek, amit négy másodperccel a vége előtt Gazsovics be is lőtt, erre pedig már nem érkezett válasz (33-34). 

– Minden körülményt és a nehéz lelkiállapotunkat figyelembe véve mondhatom, hogy nagyon derekasan küzdöttünk, megemelem a kalapom a lányok előtt. Úgy küzdöttek, mintha az életük múlott volna rajta. Végig pariban voltunk, ha ellépett a Kispest, volt erőnk felzárkózni. A védekezésünk ma parádés volt, noha a Kispest felismerte, hogy a visszarendeződésünk nem volt az igazi, sokszor tudtak gyors gólt szerezni. Bízom benne, hogy ez a teljesítmény erőt ad ahhoz, hogy az egyesület az összes nehézségből maradéktalanul kilábaljon, és úgy tudja folytatni a munkát, hogy a lányok lelkiállapota jobb legyen. Nagyon köszönöm a szurkolók lankadatlan buzdítását, és sok sikert kívánok – értékelt dr. Paic Róbert. 

Kecskeméti NKSE–Kispest NKK 33–34 (18–18) 
Kecskemét. V: Benya-Hantos, Kovács K. 
KNKSE: Németh (k), Lukács (k), Csorba, Jámbor-Herceg 8 (3), Berkes-Kaiser 7, Kovács V. 9, Radva 1, Zavaczki 3, Tóth L. 5, Pap, Porobic, Moharos, Szatmári, Megyesi. Vezetőedző: dr. Paic Róbert 
Kispest: Binó (k), Gercsó (k), Vajer 8, Szabó J. 6, Albert, Barna, Balog, Kiss, Szalai-Szita 4, Kostyalik, Lapos 4, Gazsovics 5, Szabó E. 7 (2), Felső. Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan 
Hétméteresek: 5/3 ill. 2/2 
Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában