Labdarúgás

2022.10.29. 07:00

Folytatná jó hazai sorozatát a Kecskeméti TE a Debrecen ellen

A Kecskeméti TE továbbra is szárnyal újoncként az OTP Bank Ligában (NB I.), ahol legutóbb a Vasas vendégeként nyertek a 2–1-re. A lila-fehérek ezúttal hazai veretlenségi sorozatukat írnák tovább, a 13. fordulóban a Debreceni VSC lesz az ellenfelük szombaton 17 órakor.

Nyitray András

Zeke Márió (fehérben) bízik benne, hogy tovább tudják írni jó hazai sorozatukat

Fotó: Bús Csaba

A KTE egyelőre nem akar lassítani, a Vasas legyőzésével továbbra is tartja második helyét a tabellán Szabó István csapata. A lila-fehérek hazai pályán kifejezetten ellenálhatatlanok, hiszen nem találtak legyőzőre ebben a bajnokságban a Széktói Stadionban. A Vasas ellen egy félidőn át szárnyalt a Kecskemét, de a második félidőben azt is meg kellett mutatni, hogyan tudnak védekezni a játékosok. 

– Vereségekből lehet a legtöbbet tanulni, de döntetlen és győzelem esetén sem megengedett hátradőlni – tekintett vissza Szabó István, a KTE vezetőedzője. – Természetesen szóban és videóelemzés formájában is megnéztük azt, hogyan reagáljunk 2-0 után, ha az ellenfél jól vezet le egy támadást, és azt góllal tudja befejezni, akkor is, ha olyan szép gól születik, mint amit Cipf Dominik szerzett. Ettől nem szabad megzavarodni, mert nem indokolta a játék képe. Ezeket a dolgokat átbeszéltük, biztos vagyok benne, hogy a játékosok is tanulnak ebből, így le is zártuk ezzel már a Vasas elleni mérkőzést.

A Debrecen nem is olyan régen edzőt váltott Szrdan Blagojevics személyében szerb tréner vette át az irányítást a Lokinál. Az új trénerrel egyelőre vegyes eredményeket ér el a Debrecen, de kifejezetten élvzetes és gólgazdag meccseket játszik a csapat. A Honvédot 4–3-ra, az Újpestet 4–1-re verte meg a DVSC, legutóbb fordulatos meccset veszített el azonban a Kisvárda ellen 3–2-re otthon. 

A két együttes ebben a szezonban már találkozott egyszer, akkor a Nagyerdei Stadionban a helyzetek alapján a Debrecen állt közelebb a sikerhez, de a KTE végül egy gólon tudta tartani a hazaiakat, Szabó Levente büntetőjével aztán 1–1-es döntetlennel zárult az összecsapás. 

– Nem könnyíti meg a felkészülésünket, hogy edzőváltás volt Debrecenben, hiszen néhány bajnoki és egy kupameccs van csak az új edző mögött – mondta Szabó István. – Érezhető, hogy egyelőre keresi a megfelelő felállást, többször is más elképzeléssel küldte pályára ennek megfelelően csapatát, ahogy én láttam. Az elképzelést ugyanakkor látom, hogy magasan szeretnének játszani, uralni akarják a mérkőzést, amire a játékosaik alkalmasak is. 

Tele vannak rutinos futballistákkal is. Könnyebb lett volna a második fordulóban lejátszott meccsből kiindulni, de most ez a feladat, ezt kell megoldani, és dolgozunk is rajta végig egész héten. 

A tiszteletet ahogy mindig, úgy most is maximálisan megadjuk ellenfelünknek. Ugyanakkor tiszteljük magunkat, a várost és a szurkolóinkat is, teljes mellbedobással fogunk futballozni, ahogy eddig is tettük. Szeretnénk pontot, pontokat itthon tartani most is – tette hozzá a kecskeméti tréner. 

Bizakodó a hazaiak balhátvédje, Zeke Márió is, aki 50. meccsét játszotta az NB I.-ben a Vasas ellen, és azt góllal tette emlékezetessé. 

– Itt minden meccs élet-halál. Akárki is az ellenfél, 110 százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Az első meccs izgalmas és érzelmekkel teli volt Debrecenben, ez nem lesz másként szombaton sem. Magunkkal kell elsősorban foglalkoznunk, hiszen egy egész hetünk volt felkészülni, így jó állapotban várhatjuk a szombati meccset. Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy szeretnénk megnyerni, az már egy más kérdés, hogy sikerül-e. Itthon nem szeretnénk már semmiképpen sem vereséget szenvedni, tartani akarjuk ezt a jó szériát, emellett idegenben is gyűjtögetnénk a pontokat. Jó lenne megtartani a helyünket az élbolyban – mondta Zeke Márió. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában