Kosárlabda

2022.10.21. 20:36

Biztosan nyerte a Szolnok Kecskeméten a rangadót

A veretlen Kecskemét a veretlen Szolnokot fogadta a férfi első osztályú kosárlabda bajnokság 5. fordulójában pénteken. A mérkőzés eleve szomszédvári rangadó, ha ezt megfejeljük a két csapat kitűnő bajnoki rajtjával, aligha meglepő, hogy telt ház fogadta a csapatoka a Messzi István Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Wittmann értékes pontokat szerzett a csapatnak

Fotó: Réti Attila

Két perc után estek az első pontok, Dramicanin törte meg a jeget, erre erre Subotic válaszolt. Karahodzsics közeli dobása után a Szolnok légiósa kintről is betalált, 4–5. Subotic megmutatta teljes arzenálját a meccs elején, két jó büntetővel zárta be a kört, Towens egy zsákolással kezdte meg a pontgyártást. Klobucar már a hazaiakat juttatta előnybe, Subotic továbbra is tarthatatlan volt, 8-9. Wittmann középtávolival szerezte meg az első pontjait, Kiss egy bátor betörés után szerzett egy kettest, majd Gavin lett az első szolnoki, aki pontot szerzett Suboticon kívül, egy nehéz triplát vágott be, 13–-12. Wittmann közelről sem hibázott, Williamson pedig középtávolról iratkozott fel az eredményjelzőre. Egy jó Olaj védekezés után Barnes dobott egy tempót, majd Williamson forgolódott addig a festékben, míg két pontot be nem gyűjtött, ráadásul dobhatott is egyet utána, 15–20. 

Boriszov első három pontjával zárkózott a KTE, Galvin pedig egy utolsó másodperces hármassal zárta le az első negyedet, amely 18–26-tal zárult.

A második negyedet Pongó kezdte meg három sikeres büntetővel, Karahodzsics zsákolással szerezte meg második kosarát. Pongó folytatta remeklését, Karahodzsics ugyan közelebb lopta volna a hazaiakat, Williamson azonban négy gyors ponttal reagált, jött is az időkérés Forray mestertől, 21–35. A játékmegszakítás után Durham is észre vétette magát, majd Lukács kosara újra a hazai mester kért időt. Lukács kétszer egymás után feltörte a hazai védelmet, így már kétszer annyi pontál járt a Szolnok mint a Kecskemét. Klobucar szerzett pontot, de a hazai gárda a negyed első hét percében csak egy mezőny kosarat szerzett. A félidő utolsó két perce egy Williamson büntetővel kezdődött, amivel kerek 20 pontra nőtt a differencia. Townes célzott hibátlanul a vonal mögül, Rudner első jó dobását eresztette el, kintről, 25–46 lett a félidei állás.

A második félidő játékrészben Subotic kezdte meg újra a szolnoki pontok gyarapítását. Karahodzsics megszerezte a hatodik és a hetedik pontját, amivel ekkor a KTE legeredményesebbje lettt. Durham ezúttal is elrontott egy büntetőt, Williamson viszont nem, 27–53. Tovább növelte az előnyét az Olaj, Pongó kosarával már átlépte harminc fölé ment a vendég fór, Klobucar hozta be harminc alá, 33–62. Révész két zsákolása között, Dramicanin szerzett két pontot. Towens betörése után Révész újra zsákolni tudott, majd egy ziccert is dobott. Boriszov triplájával kereken 30 lett a különbség, a negyedben ezután pedig már csak vendégpontok születtek. 40–73

A záró negyed Ivkovics hármasával indult. Townes és Lukács váltott kosarat, majd Subotic is beköszönt, 45–77. Towens elsőként érte el a tíz pontot a hazaiak közül, majd Subotic kosarára ismét az amerikai felelt. Williamson találatával kezdődött meg az utolsó négy perc, megint Townes vállalta magát a pontszerzést a hazaiaktól. Rudner és Barnes gyors öt ponttal terhelte meg a hazai gyűrűt, amivel már 35 pont volt a különbség. A Szolnoknak még az utolsó három percben is sikerült több pontot szerezni mint a KTE-nek, így fölényesen, 91–53-ra nyerte meg a veretlenek csatáját.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Szolnoki Olajbányász 53–91 (18–26, 7–20, 15–27, 13–18)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1600 néző. Játékvezetők: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Györfy Rúben (Hartyáni Zsolt)

Kecskemét: Townes 14, Wittmann 4, Dramicanin 6, Ivkovics 3/3, Karahodzsics 7. Csere: Kucsera, Klobucar 6, Kiss 5, Borisov 8/6, Botka. Vezetőedző: Forray Gábor.

Szolnok: Durham 4, Gilszki, Barnes 11/3, Subotic 17/6, Williamson 14. Csere: Pongó 8/3, Rudner 10/6, Lukács 10, Gavin 9/9, Révész 8. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok az Olajnak. Így kell kosárlabdázni, dinamikusan, agresszívan. Úgy gondolom, hogy volt egy fordulópont, mikor a hibáinkból három hármast is dobtak, ezzel ritmust fogtak. Nem érheti szemrehányás a játékosaimat. Egy csapat vagyunk, akkor is ha nyerünk, akkor is ha veszítünk. Bízom abban, hogy ez csak egy kis kisiklás volt. Ki kell elemezni a mai hibákat, és készülni a jövőheti megmérettetésre. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ma is mellettünk voltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában