Birkózás

2022.09.19. 16:00

Tovább folytatódott a félegyházi birkózók sikersorozata

Több helyszínen is versenyeztek a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület versenyzői az elmúlt napokban.

Vajda Piroska

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A legfiatalabbak Kiskunhalason, a Halas Kupán mutatkoztak be, volt akinek ez volt az első megmérettetése – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József edző. Az eredményekről elmondta, Nagy Nóra a fiúk között próbálkozott, ahol két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett. Szintén ezüstérmes lett Karádi Kornél. Bronzéremmel térhetett haza Bárány-Almási Ádám, Bene Zsombor, Besze László, Nagy Hunor és Tóth Koppány.

A haladóbbak közül néhányan a lengyelországi Bodzentynben léphettek szőnyegre egy meghívásos versenyen, ahol remekül birkóztak. Négy aranyérmet, két ezüst és egy bronzérmet szereztek az erős mezőnyben. Aranyérmes lett: Bárány-Almási Bianka, Bene Ivett, Bárány-Almási Tamás és Csillag Zalán. Ezüstérmes: Hideg Zita és Hideg Balázs, Tapodi Norbert pedig bronzérmes lett.

Szabó Józseftől azt is megtudtuk, hogy Csongrádon rendezték a Kelet-Magyarország Területi Diák I. Kötöttfogású Diákolimpia döntőjét, ahol a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői ismét kimagasló eredményeket értek el. Bajnokként állhatott a dobogó legfelső fokára Szécsényi Ádám +85 kilogramm és Tapodi Norbert 69 kilogramm. Ezüstérmes lett Hideg Balázs a 42 kilogrammosok között. Bronzérmet nyert Benke Barnabás 76 kilogramm. Ötödik helyezett lett Nagy Máté. Az U11-es meghívásos versenyen Nagy Hunor ezüstérmet szerzett a 38 kilogrammosok között – sorolta az eredményeket Szabó József edző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában