Labdarúgás

2022.09.11. 20:58

Nagy csatában legyőzte a Helvécia a Benét - galériával

A tavalyi bajnok Ladánybene az 5. helyen végzett Helvécia vendége volt a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 3. fordulóban. A mérkőzés az első pillanattól az utolsóig hatalmas, kiélezett csatát hozott, amelyben a hazai csapat kicsikarta a győzelmet.

Vincze Miklós

Izgalmas meccset láthattunk vasánap.

Fotó: Vincze Miklós

A közelmúltban nem egyszer sikerült már megtréfálnia a Helvéciának a Ladánybenét, volt rá példa, hogy minden bizonnyal annak köszönhetően sikerült borítaniuk a papírformát, hogy jóval hosszabb volt a kispadjuk, és a második félidőben lelkes fiatalokkal tudtak megújulni. Ezúttal azonban közel egyforma létszám ült a kispadon a mérkőzés megkezdésének a pillanatában, úgyhogy ezt a fegyvert már a kezdés előtt hatástalanította a Bene.

Határozott ladánybenei fölénnyel indult a mérkőzés, alig jött át a félpályán a hazai gárda. A 18. percben Faragó Márk tette mellel nagyon szépen maga elé a labdát, azonnal durrantott is jobbról, 12 méterről, a léc alá tartó labdát Horváth Mihály szépen védte. 

A 15. percbe futott végig a pályán az első hazai akció, Szabadi Zalán lőtt jobbról, éles szögből a hosszú sarok irányába, a vendégek szögletre mentettek. 

A kornerből beívelt labdára Molnár Gábor robbant be és fejelt nem sokkal a jobb sarok mellé. A 22. percben klasszikus csibészes megoldást láthattak a nézők. Ódor Zoltán beadására Homoki-Szabó Zoltán robbant be, fejelni próbált, de egy hajszállal hosszú volt a labda, így bal kézzel paskolta a jobb sarokba a játékszert. Nem járt túl a játékvezető eszén. Félóra telt el a mérkőzésből, amikor egy jó bal oldali indítást követően Homoki-Szabó Zoltán tört be a 16-oson belülre, elfejelte a kilépő kapus mellett a labdát, a kapus kesztyűje pedig – talán előző életében bokszkesztyű volt – fejen találta Homoki-Szabót, 11-es. A büntetőt Csorba Sándor végezte el, a jobbra mozduló Faragó Ádám helyére lőtte a labdát, 1–0. Négy perc múlva megduplázták a hazaiak az előnyt. Csorba Sándor indult meg középen, remek ütemben tette ki a labdát balra, Homoki-Szabónak, aki balról az eléje kivetődő kapus mellett a hálóba gurított, 2–0. Próbálkozott a Bene, de igazi veszélyt a hazaiak okoztak a félidő zárása pillanatában, Torbán Csaba eresztett meg egy irtózatos bombát jobbról, éles szögből, 15 méterről, a labda a bal kapufán csattant.

Ahogy a második játékrészt Torbán zárta, úgy a másodikat is voltaképpen ő kezdte, 40 méterről, középről egy hatalmas bombát eresztett meg, Faragó azonban részen volt, és nagyot nyújtózkodva a léc fölé tolta a labdát. Az 50. percben Spiegelberger kapott labdát a bal oldalon, megindult, betört a 16-oson belülre, majd 12 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt, 2–1. 

Öt percre rá hárman vezethették rá a hazai kapusra a labdát, Csikós Dávid próbált a kapuba lőni, de a kilépő Horváth Mihály nagyot mentett. 

A 61. percben egy beadást követően nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, itt is egy nem szándékos, de hatalmas kapustaslival végződött a dolog. A játékvezető 11-est ítélt, majd miután kiderült, hogy a jelenetet les előzte meg, szabadrúgást ítélt kifelé. A 64. percben egyenlítettek a ladánybeneiek, csakhogy ezt a helyzetet is lesállás előzte meg, a 68. percben pedig Spiegelberger talált a hálóba, csakhogy ekkor is már korábban emelkedett az asszisztens zászlaja. Ezek a balszerencsés szituációk ha bosszantották is a vendégeket, de nem törték meg az akaratukat, óriási erőfeszítéseket tettek az egyenlítés érdekében. A mérkőzés ezen szakasza a Tücsök és a hangya meséjét idézte fel. 

A hazaiak voltak a hangyák, akik hihetetlen szorgalommal igyekeztek menteni a kapujukat a góltól, a tücskök pedig a vendégek voltak, akik jazz-zenekart megszégyenítő mennyiségben igyekeztek mindenféle improvizációt bedobva föltörni a hazai védelmet. 

A 80. percben egy hazai kontra végén Homoki-Szabó tört be balról a 16-osra, nagy helyzetben lőtt, a benei kapus lábbal mentett. Egy percre rá Csikós lőtt fordulásból a hazaiak kapujára, Horváth Mihály fogta a lövést. Nem ismertek elveszett labdát egyik csapat tagjai sem, hihetetlen nagy csata folyt a pályán. A 85. percben Spiegelberger ívelt előre, Fodor pedig harminc méterről eresztett meg hatalmas lövést, nem sokkal tévedett. A 87. percben Komáromi Zoltán monumentálisnak minősíthető bedobását követően Török Tamás fejelt centiméterekkel a bal ficak mellé. Az utolsó percben nagy kavarodás alakult ki a pálya közepén, Törökkel szemben szabálytalankodtak, majd még a labdával is eltalálták, ő ezt érthetően nehezményezte. A játékvezető nagy nehezen lecsillapította a háborgó feleket, és három sárgával igyekezett nyugtatni a kedélyeket, lezárni az esetet. A hosszabbításban Homoki-Szabó lőhetett közelről, a bravúrral mentő Faragó Ádámról kipattanó labdát Török Tamás fejelte meg reflexszerűen, a bal felső sarok mellé ment a próbálkozása. Az eredmény már nem változott, értékes három pontot szerzett a Helvéciai SE.

Dinnyés László, a Helvécia szakosztályvezetője: – Izgalmas mérkőzés volt, az első félidőben már lezárhattuk volna a meccset, ezt elmulasztottuk. A második játékrészben aztán végig nyomott a Ladánybene, de óriási küzdelemben sikerült megőriznünk a kétgólos előnyünkből egyet, és itthon tartani a három pontot.

Szöllősi Péter, a Helvécia csapatkapitánya: – Hihetetlenül nagy küzdelem folyt végig a pályán. Kívülről nem biztos, hogy annak tűnt, de sportszerű is. Én gratulálok az ellenfélnek is, hiszen nagyon nagyot küzdöttek. Nekünk volt némi szerencsénk is, hiszen a kevés helyzetünket berúgtuk. Ugyanakkor óriási élmény volt ma a Helvécia mezében focizni, ugyanis az egész társaságról elmondhatom, hogy mindenki kivétel nélkül harcolt, száz százalékig odatette magát. Ez a mai győzelem egy igazi csapatmunka volt.

Berta Zsolt, a Ladánybene játékosa: – Elvesztettük ezt a meccset, de nincs igazából semmi probléma, ezt el is mondtam a fiúknak a lefújás után. Bár az első húsz percben jelentős fölényben játszottunk, a második felét mégis könnyen adtuk, az ellenfél rúgott két gólt. Egy buta 11-est csináltunk és egy védelmi hibát követtünk el. A második játékrészre rendeztük a sorokat, szépíteni sikerült is, de aztán a körülmények nem játszottak a kedvünkre. Voltak lehetőségeink, volt két lesgólunk, egy megadott majd visszavont 11-es, de nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni. Megyünk tovább. Tavaly napra pontosan ilyenkor kikaptunk Helvécián 5–2-re, mégis bajnokok lettünk a végén. Remélem, ez az idén is így lesz.

Helvéciai SE–Ladánybenei LC 2–1 (2–0)

Helvécia, 110 néző, vezette: Krepsz László (Czombos Zoltán, Kármán Attila.

Kezdőcsapatok, Helvécia: Horváth Mihály – Menich Zakariás, Szöllősi Péter, Ódor Zoltán (Dinnyés Benedek 60.) Csorba Sándor (Török Tamás 76.), Homoki-Szabó Zoltán (Komáromi Zoltán 60.), Csorba Alex, Csorba Zoltán (Molnár Csaba 76.), Szabadi Zalán, Torbán Csaba, Molnár Gábor (Juhász Viktor 46.).

Ladánybene: Faragó Ádám – Berta Zsolt (Baranyi Ferenc 68.), Kanizsai Lajos, Koller Andor (Lambizi János 90.(, Koller Dávid, Tóth Zalán, Spiegelberger Tamás, Lantos Henrik (Tóth Roland 85.), Fodor Zoltán, Győrfi Miklós (Cserni János 74.), Faragó Márk (Csikós Dávid 46.).

Gól: Csorba Sándor 30., Homoki-Szabó Zoltán 34., ill. Spiegelberger 50. perc.

Sárga lap: Molnár 39., Török 90., ill. Spiegelerger 33., Fodor 39., Koller A. 90., Koller D. 90.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában