Birkózás

2022.09.06. 07:00

A nyáron sem pihentek a félegyházi birkózók

Ez a nyár aktívan telt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesületnél. Többen a korosztályos válogatott keretek tagjaiként, mások a saját szervezésű edzőtáborban készültek, hárman hazánkat képviselték világversenyeken, néhányan a strandbirkózásban mérettették meg magukat.

Vajda Piroska

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Franciaországban, az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon húsz sportág mutatkozott be, így a birkózás is, ahol Tapodi Rebeka állhatott szőnyegre és a 10. helyen végzett.

Az U17-es korosztályban Biblia Róbert részt vehetett az Európa és a világbajnokságon is. Előbbin 11., utóbbin a 8. helyen végzett. U15-ös korosztályban Czakó Zoltán, az Európa-bajnokságon 11. lett.

A három fordulóból álló Strandbirkózó Országos Bajnokságon, az U18-as korosztályban Tapodi Zsófia összetett bajnoki címet szerzett. Az U14-esek között Bárány-Almási Tamás, Hideg Balázs és Tapodi Norbert is felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

Az egyesület évtizedek óta szervez nyári edzőtábort. Ezúttal Siófokon töltöttek nagyon tartalmas 10 napot a félegyháziak, de csatlakoztak Adácsról, Ferencvárosból, Karcagról, Szegedről és Korondról is sporttársak. Segítette a munkát Bácsi Péter is, aki kétszeres világ és Európa-bajnok, jelenleg a Magyar Birkózók Szövetsége szakmai alelnöke. 

Az edzői stáb bővült, ugyanis Molnos Norbert, aki Korondon kezdte a birkózó pályafutását és jelenleg is válogatott versenyző, megszerezte a kolozsvári egyetemen az edzői diplomát és a jövőben Kiskunfélegyházán tanítja a fiatalokat.

Szeptembertől az egyesület újabb három diákja nyert felvételt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára, így már összesen kilencen sportolhatnak a minden igényt kielégítő intézményben – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában