Birkózás

2022.08.31. 07:00

A válogatottal készül a Püspök Patrik

Bajai birkózó is bekerült a válogatott keretbe és részt vehet a szeptember 10. és 18. között Belgrádban sorra kerülő világbajnokságon. Püspöki Patrik, a Mogyi Bajai Birkózó Club versenyzője 86 kg-os súlycsoportban, szabadfogásban képviseli Baja városát a rendkívül erős mezőnyben.

Márton Anna

Püspöki Patrik bajai színekben került be a válogatottba

Fotó: Márton Anna

A fiatal bajai birkózó jelenleg Bukarestben edzőtáborban készül a strandbirkózó-­világválogató versenyre. – Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy a magyar elittel együtt edzhetek – jelentette ki. – Nagyon keményen készülünk a belgrádi vb-re, remélem, hogy ez a teljesítményen is látszódni fog. Reményeim nincsenek, bizakodom, hogy ki tudom magamból hozni a maximumot, majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Nem szeretnék mentális terhet rakni magamra, csak megpróbálni élvezni a viadalt. Bukarestbe két hét nemzetközi edzőtáborba jöttünk ki, amelyet egy strandbirkózó-világválogató versennyel zárunk. Nagy mezőnyre számítunk, remélem, jól sikerül majd – nyilatkozta lapunknak Püspöki Patrik. 

Jagicza László, a Mogyi Bajai Birkózó Club vezetőedzője rendkívül fontosnak tartja, hogy Püspöki Patrik bajai színekben vehet részt a világbajnokságon. Úgy érzi, hogy ez húsz év kemény munkájának köszönhető. 

– A fő célunk az, hogy legyen bajai birkózó bajai színekben az olimpián, és ez egy nagyon jó állomás, amelyen fel tudja mérni magát Patrik, hogy hol tart. Ugyanis a jövő évi világbajnokság már egy kvalifikációs vb lesz az olimpiára.

Bízom abban, hogy Patrik meglepetést tud okozni magának is, nekünk is. Reméljük, olyan helyezést fog elérni, hogy mindenki felkapja majd a fejét. 

Most azt várjuk tőle, hogy az elő tíz közé kerüljön, a következő világversenyen pedig az első öt közé. Arra, hogy egyből a világ élmezőnyébe kerüljön, kisebb az esély, de Patrik vert már meg olimpiai és világbajnoki érmeseket. Azt gondolom, hogy reális célokat kell kitűzni – mondta hírportálunknak Jagicza László, a Mogyi Bajai Birkózó Club vezetőedzője. 

Jelenleg tehát a strandbirkózó-világkupára is készül Püspöki Patrik, amit Constanzán rendeznek meg. Amennyiben az első nyolc hely egyikét sikerül megszereznie, akkor részt vehet jövőre a Strand Világjátékokon, Balin. Jagicza László azt gondolja, hogy az egész bajai sportra jó fényt vet, ha a gyerekek azt látják: egy sportoló bajai színekben is ott lehet egy világversenyen az egyik legeredményesebb olimpiai sportágunkban. Szerinte jó lenne, ha változna a rossz beidegződés a fejekben, amely szerint a fővárosba kell eligazolni és csak úgy lehet megvalósítani a merészebb álmokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában