Labdarúgás

2022.08.26. 07:00

A középmezőnyt célozza meg a Hercegszántói FC

Az elmúlt évadban a megyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjában nem futott jó szezont a Hercegszántó, a gárda ugyanis a 13. helyen ért célba. A nyáron a kispadon Bócz András helyét Király József vette át, ő számolt be a csapaton belüli változásokról.

Földes Péter

Álló sor (balról): Kádár Tamás, Takó Lázár, Tóth Gergely, Király József, Kővári Roland, Valkai Dominik, Gyöngyös József, Bocz András. Elöl: Horváth Norbert, Farkas Zoltán, Tamási Ferenc, Nagy Ferenc, Kási János, Nagy Győző, Horváth Gábor.

Fotó: Tölgyesi Gábor

A hercegszántóiak a 2016–2017-es szezonban megnyerték a megye hármas bajnokságot és vállalták is a feljutást a megye kettőbe, ahol három évig szerepeltek. Ezt követően egy évet kihagytak, majd tavaly visszatért a labdarúgás Hercegszántón, több-­kevesebb sikerrel. Az egyesület frissen kinevezett edzője elárulta, hogyan került a csapat élére. – Télen kerültem az egyesülethez, ugyanis rokoni kapcsolatom van az egyik vezetőségi taggal, és miután láttam, hogy nem szerepel fényesen az együttes, úgy gondoltam, segíteni szeretnék. Stabilizálni szerettük volna a csapatunkat, ezért is döntöttünk az edzőváltás mellett. 

Király József volt már edző Dunafalván, ahol egy 2. és egy 3. helyet is elért együttesével. 

Ilyen célokat egyelőre nem tűzött ki játékosai elé, ám mindenféleképpen a középmezőnybe szeretné juttatni csapatát. – Kis lépésekkel szeretnénk előrelépni. Mindenképp célom, hogy legyen egy gerince a csapatomnak, ne legyen az, hogy egy játékos két-három poszton kénytelen futballozni. Augusztus elején álltunk össze, heti egy-két edzést vezényeltem a csapatomnak, ezeken átlagban nyolc-tíz fő részt is vett. Szerintem ez megye hármas szinten rendkívül jónak számít. A keretben nem történt sok változás, Tamási Ferenc személyében egy visszatérőnk van a kapuba, Tóth Gergő pedig a pálya közepére érkezett. 
A felkészülés alatt összecsaptak a Bajaszentistván Öregfiúk együttesével, a Vaskúttal, illetve a Garával. A csapat szombaton már bajnoki mérkőzésen

bizonyíthat a Bácsalmási PVSE II. otthonában. – Az első néhány fordulóban pokoli nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk pozitívak maradni. A hétvégén nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis a Bácsalmás ennek az osztálynak az egyik legjobb csapata. Próbálunk stabilak maradni, a lefújáskor egy döntetlennel már elégedett lennék – zárta gondolatait Király József. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában