Küzdősport / Galériával

2022.07.09. 07:00

Vidákovics Patrik küzdősport tábort tartott Érsekcsanádon

A környező falvakból és Bajáról is érkeztek gyermekek az Érsekcsanádi küzdősport táborba, ahol a kick-box és muay thai mellett más sportokat is kipróbálhattak a jelentkezők.

Márton Anna

A táborban kick-box és muay thai mellett más sportokat is kipróbálhattak a gyerekek. Fotó: Márton Anna

– Már két évvel ezelőtt is szerveztünk egy gyermektábort ami nagyon sikeres volt – mondta Vidákovics Patrik, a táborvezető. – Tavaly a Covid miatt nem tudtunk tartani, de most, hogy az edzések is újra indultak, úgy döntöttünk, hogy rendezünk a gyermekeknek egy újabb tábort. Szerdától péntekig minden nap nyolctól négy óráig tartottak a foglalkozások. Ami a korosztályt illeti 7 évestől 14 éves korig fogadtuk a jelentkezéseket, de a csapatunkban voltak fiatalabbak is. A programok két részre oszlottak. Bár küzdősportra épül a tábor, más sportokat is kipróbálhattak a gyerkőcök, az edzések között voltak játékok, feladatok, aktív pihenés is szerepelt a tevékenységek között – mondta hírportálunknak a kétszeres K1 amatőr világbajnok.

Vidákovics Patrik két évvel ezelőtt látogatott haza Thaiföldről, tulajdonképpen nem saját szándékból, de végül itt maradt a járvány idején. Beindította a kick-box és muay thai edzéseket Baján és Érsekcsanádon. Mivel nagy volt az érdeklődés az edzések iránt, úgy döntött, hogy itthon marad Magyarországon és itt folytatja. Ma már hozzávetőleg 120-150 fő látogatja az edzéseit.

– Sikerült két termet kialakítanunk: Baján és Érsekcsanádon. Baján a Honvédelmi Központban tartjuk az edzéseket hétfőn és szerdán. Az egy nagyon nagy komplexum, nagyon jól felszerelt, májusban készült el azóta edzhetünk ott. Nagyon örülünk, hogy ott helyet kaptunk. Délután öttől a gyerekeknek, hattól a felnőtteknek tartom az edzéseket. Ez egy óriási ajándék nekünk, hogy ott tudunk edzeni – jelentette ki. A kétszeres K1 amatőr világbajnok ma már leginkább csak az edzésekre figyel, mint mondta, a saját karrierje kicsit háttérbe került, de úgy érzi, hogy ez az élet rendje, és szívesen foglalkozik a fiatalokkal. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött az évek folyamán, amit örömmel ad át a lelkes ifjúságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában