Labdarúgás

2022.07.15. 09:57

Újra az élvonalban futballozna Szűcs Kristóf

A kiskunhalasi Szűcs Kristóf évek óta profi szinten futballozik. Néhány esztendővel ezelőtt mutatkozott be az élvonalban az Újpest játékosaként, az utóbbi kettő szezont pedig az FC Ajkánál töltötte a másodosztályban. A játékos célja természetesen az, hogy minél hamarabb visszakerüljön az NB I-es körforgásba.

Földes Péter

Szűcs Kristóf Ajkán érne el sikereket

Fotó: FC Ajka

Néhány esztendővel ezelőtt a Kiskunmajsa egyesülete évről-évre indított utánpótlás korosztályokat az országos bajnokságban. Sokan csak „legendás 97-esek” jelzővel illetik egyik kiemelkedő korosztályukat, főleg azért nevezik így ezt a csapatot, mert meg tudták nyerni a másodosztály dél-keleti csoportját. Ezt korosztályát erősítette Szűcs Kristóf is, akitől azt is megtudtuk, hogy nagyon korán elkezdett ismerkedni a sportággal.

– Hat éves voltam, amikor a testvérem először levitt a közeli futballpályára, ahol akkori barátaival kellett játszanunk.

Azonnal egymásra találtunk a labdarúgással, már ebben a korban magával ragadott a játék szeretete és a győzni akarás.

Ezt követően általános majd a középiskolai tanulmányaim során már versenyszerűen fociztam a Kiskunhalasi FC-ben, majd onnan kerültem el Kiskunmajsára végül – elevenítette fel a múltat Szűcs Kristóf.

A további fejlődés érdekében Szűcs Kristóf kettő szép majsai év után a fővárosi Budapest Honvéd akadémiáján folytatta pályafutását. Innen egy másik fővárosi csapathoz, az Újpest FC-hez vezetett az útja, ahol a felnőtt futballban is átesett a tűzkeresztségen, 2017- február 25-én csereként mutatkozott be az élvonalban egy szombathelyi bajnokin a Haladás ellen.

– Jött egy lehetőség, hogy felmenjünk próbajátékra a kispesti csapathoz. Hat játékos plusz az edzőnk is elment a Honvédba, majd egy év után már csak hárman maradtunk ott. Gyakorlatilag tizennégy esztendős koromban kerültem Kispestre, ahol végigjártam a szamárlétrát és négy év után távoztam. Újpesten kötöttem ki, ahol az első évben még csak a harmadosztályú tartalékcsapatban számítottak rám, majd 2017-ben megkaptam a lehetőséget a bizonyításra az élvonalban is – emlékezett vissza a játékos.

Minden bizonnyal örök emlék marad az első NB I-es mérkőzése, ugyanis győztes találkozón, góllal debütált az Újpestben. 

Ráadásul az ellenfél kapuját nem kisebb személy védte, mint a válogatottsági csúcstartó Király Gábor. A következő évben elhódította csapatával a Magyar Kupát a Groupama Arénában a Puskás Akadémia ellen. Szintén egy esztendővel odébb nagy változás történt, ugyanis Nebojsa Vignjevics vezetőedző nem számított rá, így 21 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött távozni kényszerült. Előbb Vácra került kölcsönbe, ahol egy évet lehúzott az NB II-ben, majd jelenlegi állomáshelyére, Ajkára igazolt, ahol idén 28 bajnokin lépett pályára.

– Ajkán ez lesz a harmadik idényem, eddig nagyon pozitív dolgok történtek velem itt. Az első szezonban nem kaptam sok lehetőséget, azonban a múlt évben már sokkal többet játszhattam, aminek nagyon örülök. A mögöttünk hagyott szezont a középmezőnyben, a kilencedik helyen zártuk. Nem volt rossz szezonunk, de úgy gondolom, hogy a csapatunk sokkal többre van predesztinálva – mondta Szűcs Kristóf.

Ahogy ilyenkor lenni szokott Ajkán is főként az erőnléti edzések kapják a napokban a főszerepet, de erre is szükség van ahhoz, hogy Szűcs Kristóf megvalósítsa azokat a komoly célokat, melyeket kitűzött maga elé a következő szezonra.

– A felkészülési időszakban egyértelmű, hogy az erőnlét megszerzésén van a fő hangsúly a foglalkozásokon, de már megszoktam. Természetesen nem a legjobb ilyenkor a legnagyobb melegben futni, de ez csak előnyünkre fog válni a bajnokságban. Szeretnék sok játéklehetőséget kapni a vezetőedzőtől. Természetesen ez nem ingyen van, sokat kell érte dolgozni, hogy én legyek a kezdőjátékos. Jó lenne egyszer bajnokságot nyerni, és feljutni az NB I-be az Ajkával, ez a legnagyobb motivációm. Eddigi pályafutásom során sohasem volt gondom a motivációmmal, mindig vannak apró célok amiért küzdök – zárta gondolatait Szűcs Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában