Labdarúgás

2022.07.10. 20:59

Módosult a megyei kupa és a megye kettő lebonyolítása

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatósága az elmúlt héten közzétette a megyei bajnokságok csoportbeosztását. Nem csak a csoportok összetétele változik meg ősztől, hanem a megyei másodosztályban a bajnokság, illetve az egész mezőnyt illetően a megyei kupa lebonyolítási rendje is.

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

Amint arról beszámoltunk, a megyei másodosztályának mind a Déli, mind az Északi csoportjába csak tíz-tíz csapat nevezett, és a BKMLSZ ennyi klub nevezését fogadta el. Mivel így vészesen kevés mérkőzésből állt volna a bajnokság – amely egyébként az augusztus 27-28-ára eső hétvégén indul mindegyik osztályban –, ezekben a csoportokban nem csak őszi és tavaszi forduló lesz. A csapatok tehát a megyei másodosztályban nem két, hanem három kört játszanak le a 2022/23-as bajnoki év során.

Változott a megyei kupa lebonyolítási rendje, egészen pontosan a nevezők összetétele. Az elmúlt években a megyei első osztályú csapatok számára volt kötelező a megyei kupában való indulás, a másod- és a harmadosztályban szereplő klubok tetszés szerint nevezhettek, azaz vállalhatták a megmérettetést. Az idei ősztől azonban mind a három osztály összes csapata köteles elindulni a megyei kupasorozatban. Az első fordulót a tervek szerint szeptember elején fogják megrendezni, és szerdai napon csapnak össze majd a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában