Úszás

2022.07.22. 13:19

Blaszák Lilla új egyéni csúcsot állított fel

Három magyar aranyérem született a Caliban zajló uszonyos- és búvárúszó világbajnokság csütörtöki versenynapján, mely már a második volt a világbajnokságon. Blaszák Lilla új egyéni csúcsot úszva zárt ötödik helyen.

Nyitray András

Blaszák Lilla

Fotó: KVSC

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) tájékoztatása alapján a birminghami Világjátékokon kétszeres bronzérmes Bukor Ádám ezúttal világbajnok lett 200 méteres felszíni úszásban, ugyanitt Kiss Nándor a második leggyorsabb volt.
A férfiaknál a 200 uszonyos gyors döntőjét Cséplő Kelen nyerte meg, ebben a számban volt még egy magyar dobogós, Lengyeltóti Bence harmadikként zárt. A vb második versenynapján Mozsár Alex a 1500 méteres felszíni kategóriában ezüstérmes lett, míg Pázmányi Sándor negyedikként végzett. Ugyancsak negyedikként csapott célba Pernyész Dorottya a női 200 uszonyos gyorson. 

A Holoda Péter, Cséplő Kelen, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta 4x100-as vegyes váltó is világbajnok lett. A selejtezőben Cséplő helyett Hamlin Matthew kapott lehetőséget.

Blaszák Lilla előbb a 400 méteres felszíni gyorsúszás döntőjében lett negyedik a Caliban rendezett uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon, majd pénteken erre újabb lapáttal tett rá a Bácsvíz KVSC tehetséges versenyzője. Blaszák Lilla egyéni csúcsot úszott (1:31.91 p) 200 női uszonyos gyorson, ezzel ötödik helyen végzett pályafutása második vb-döntőjében a kecskeméti úszó. 

A magyar uszonyos és búvárúszó-válogatott két versenynap után remekül áll az éremtáblázaton, ugyanis máris öt arany-, három ezüst- és két bronzéremnél tart Caliban a hazai küldöttség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában