Labdarúgás

2022.07.29. 14:34

A Vasas ellen kezd a Kecskeméti TE

Szombaton 17 óra 45 perces kezdéssel a két NB I.-es újonc, a Kecskeméti TE és a Vasas FC csap össze a Széktói Stadionban. A lila-fehérek kitűnő mérleggel rendelkeznek az angyalföldiek ellen, hiszen eddig egyszer sem kaptak ki tőlük ebben az osztályban.

Nyitray András

Vágó Levente (lilában) bizakodó

Fotó: Bús Csaba

Szombaton visszatérhet a KTE oda, ahonnan 2015-ben távoznia kellett, hiszen a kecskeméti klubot akkor pénzügyi problémák miatt kizárták az élvonalból. A kecskeméti csapat a megyei I. osztályból kellett újrakezdje, de hét esztendő és egy bravúros feljutás után végül az akkor kizárt csapatok közül elsőként térhet vissza az NB I.-be. A rajtot természetesen a játékosok is nagyon várják. 

– Izgatott vagyok természetesen, de az a legfontosabb, hogy az előre eltervezett munkát el tudtuk végezni – mondta Vágó Levente, a KTE csapatkapitánya. – Voltak kisebb sérülések, de ki lehet jelenteni, hogy megúsztuk nagyobb probléma nélkül a nyarat. Szinte mindenkire számíthat a mester, mindenki nagyon várja is rajtot, hiszen a célegyenesben vagyunk. Hiányoznak már a tétmérkőzések, hiszen egy labdarúgó számára ez jelenti az igazi motivációt és élményt.

Különös helyzetben vannak a kecskeméti játékosok, hiszen a feljutást kiharcoló együttesből alig-alig akad olyan játékos, aki játszott volna már az élvonalban, és a frissen érkezők között is többen a debütálásra készülnek. Összesen 15 labdarúgó jár ebben a cípőben, így Vágó Levente is. 

– Óriási dolognak tartom ezt, főleg úgy, hogy vannak köztünk olyanok, akik már idősebb korban érhetik ezt el. Beszéltünk már róla természetesen, fel szokott jönni, valószínűleg sokunk átesünk majd a debütáláson szombaton. Onnantól kezdve viszont csak azzal kell foglalkoznunk, hogy sikeresek legyünk az NB I.-ben, ne csak bemutatkozzunk – mondta a csapatkapitány a bemutatkozásról. 

A két csapat nagyon jól ismerheti egymást, hiszen tavaly még a másodosztályban is kétszer találkoztak, akkor egy döntetlen mellett a fővárosiak tudtak egyszer nyerni. Az élvonalban sokkal jobb a mérlege a KTE-nek, 2008 és 2012 között nyolc meccsből hatot nyertek meg a lila-fehérek két döntetlen mellett, így van mire büszkének lenniük. Most sem feltartott kézzel mennek majd ki a pályára a játékosok, noha a Vasas rutinos játékosokkal, többek közt Hidi Patrikkal, Baráth Botonddal, Novothny Somával, vagy éppen Dombó Dáviddal erősítette meg amúgy sem gyenge keretét. 

– Még a bajnokság elején játszottunk velük idegenben először, akkor 1-1-es döntetlen lett a vége, majd a visszavágót 1-0-ra elveszítettük Kecskeméten. Az eredmények ellenére mégis azt tudom mondani, hogy a döntetlen alkalmával sokkal nagyobb különbséget éreztem a csapatok között, mint a visszavágón. Akkor már sokkal közelebb volt tudásban egymáshoz a két csapat. Bízom benne, hogy most a harmadik összecsapás alkalmával a mi javunkra billenhet el inkább a mérleg nyelve. A tiszteletet természetesen meg fogjuk adni, de keményen bele fogunk állni a mérkőzésbe, fel fogjuk venni a versenyt. A két klubnak más-más tervei vannak ebben a bajnokságban, de képesnek érzem magunkat arra, hogy jól indítsuk el a szezont – zárta gondolatait Vágó Levente. 

A mérkőzés 17 óra 45 perckor kezdődik a Széktói Stadionban, a pénztárak egy órával a kezdés előtt nyitnak. A kecskeméti klub arra kér mindenkit, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel, érkezzenek a nézők minél korábban a kényelmes beléptetés érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában