Kézilabda

2022.07.31. 15:22

A PLER vendégeként kapott ki a KTE-Piroska Szörp

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp péntek este lejátszotta első felkészülési mérkőzését, melyen a PLER Budapest vendége volt az átalakulóban lévő gárda. Vereséggel kezdett a Kecskemét, és az is kijelenthető, hogy még nagyon sok munka vár a kecskemétiekre. A PLER végül kilenc góllal bizonyult jobbnak az összecsapáson.

Nyitray András

Még sok munka vár a Kecskemétre. Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Az első félidőben a PLER alaposan rákapcsolt, a rengeteg technikai hibát elkövető kecskemétiek védekezése nem állt össze, így a szünetben már 25–12-re vezettek a hazaiak. A második félidőben némileg sikerült kozmetikáznia az eredményen a vendégeknek, de így is meggyőző fölénnyel diadalmaskodott 41–32-re a PLER, mely a tavalyi szezonban dobogós volt az NB I./B-ben. 

Tóth Norbert természetesen tisztában van vele, hogy még rengeteg munka vár rájuk a bajnokság kezdetéig, de ez nem is csoda, hiszen csapata rendkívül fiatal lesz a következő bajnokságban. 

– Ez a mérkőzés megmutatta, hogy az elmúlt két hét munkája után hol tartunk. 

A tavalyi dobogós otthonában nem is számíthattunk másra, mint hogy képet kapunk arról, mik az erősségeink és a hiányosságaink. 

Keressük még magunkat, keressük, hogy ki milyen poszton bevethető. Rettentően fiatal a csapatunk, látjuk az utat, és tudjuk, nagyon sok munkát kell még elvégeznünk ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Egy edzőmeccsen nem számít a számszerű végeredmény, de azért azt elmondtam a fiúknak, hogy sem most, sem később nem léphetünk a pályára feltett kézzel. Az első félidőben 5-8 percig tudtuk tartani magunkat, ezt követően rengeteg technikai hibát vétettünk, és sorban kaptuk a gólokat lerohanásból. Nyilván az alapozás közepén fáradtak a srácok, de a hibák számát jelentősen csökkentenünk kell. A második játékrészben összeszedtük magunkat és kiegyenesítettük a játékunkat, de nagyon sok munka vár még ránk – mondta el Tóth Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában