Sport

2022.05.13. 14:00

Tornászgenerációk találkoztak a halasi Fazekas iskolában

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola idén ünnepeli 50 éves fennállását. A jeles eseményről rendezvénysorozattal emlékeznek meg, melynek egyik állomása a napokban lezajlott, Fazekasos volt tornászok találkozója volt.

Mester-Horváth Nikolett

A halasi Fazekas iskola egykori tornászai találkoztak nemrégiben Fotó: Fazekas iskola

58 egykori tornász látogatott el a napokban a halasi iskolába, hogy közösen emlékezzenek sportéletük meghatározó időszakára. – Több legendás generáció képviseltette magát, a legfiatalabbaktól kezdve a közel hatvanévesekig. Az ország és mondhatni, a világ több tájáról is érkeztek hozzánk egykori sportolók, volt, aki Katarból utazott haza az eseményre – hangsúlyozta Kárász Péter iskolaigazgató. 

A találkozón Fülöp Róbert polgármester elismerését fejezte ki a tornászoknak, akik sokszor öregbítették Kiskunhalas hírnevét. Kárász Péter igazgató pedig a Fazekas iskola tornász múltjából elevenített fel néhány jelentősebb emléket, míg a jelenlévők közül többen a tornász múltjuk felidézésével nosztalgiáztak.

Előkerültek régi fotók, versenyeredmények és féltve őrzött relikviák. Lekrinszki Zoltán tanár, edző a régi versenyek és edzőtáborok emlékét idézte meg.

– Tóth Tamás, a fiatalabb nemzedék nevében fogalmazta meg gondolatait és érzéseit a sportbarátságról. Hegyes Csaba pedig a versenyek és a nagyszerű sporteredmények néhány részletét osztotta meg a jelenlévőkkel – mesélt az eseményről Kárász Péter, aki elmondta, a találkozónak biztosan lesz folytatása.

Régi fényképek is segítettek a múltidézésben Fotó: Fazekas iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában