Labdarúgás / Galériával

2022.05.01. 21:06

Otthon tartotta a három pontot a Kiskőrös a Tiszakécske ellen

Rangadót rendeztek a megyei első osztály huszonkettedik fordulójában. A tabellán második pozícióban tartózkodó Kiskőrös fogadta az ötödik helyezett Tiszakécske második csapatát. Ahogy arra számítani lehetett, hatalmas küzdelem folyt a pályán. Végül egy hatalmas góllal tartotta otthon a pontokat a Kiskőrös.

Földes Péter

Hatalmasat küzdött a két csapat vasárnap. Fotó: Földes Péter

Kiváló labdarúgóidő fogadta a csapatokat Kiskőrösön. Az már a mérkőzés elején játszott, hogy mind a két csapat a győzelemre játszik. Az első tíz percben tapogatózó játékot láthattunk. A hazaiak birtokolták többet a labdát jobbára saját térfelükön. A 11. percben alakult ki az első komoly lehetőség. Gréczi passzolt középről jobbra Vólentnek. A játékos lerázta őrzőjét majd centerezett ám Lovas Andor három méterről mellé bólintott. Négy perccel később Gréczi futott el a baloldalon majd adott le egy beadásszerű lövést ám Tóth kapus résen volt. A 18. percben Pintyi passzolt Nagy Attilához, akinek a lövését megfogta Baráth. Két perccel később ismét a vendégek előtt volt lehetőség. Benkó beadását Vólent fejelte kapura három méterről, de a kísérlet ezúttal is elkerülte a kaput. A 30. percben ismét Nagy Attila próbálkozott, de Baráth védte a lövést. A 41. percben Rácz került óriási helyzetbe egy szöglet után, de fölé bombázta a labdát. Egy perccel később Nagy Attila tálalt remek ütemű labdát Simon elé. A támadó végigszaladt a kapuig, ám túl közel került a kapushoz, aki jól zárta a szöget. 

A második félidőt is a Kiskőrös kezdte jobban. Többet volt a labda a hazaiaknál. Ennek ellenére az 56. percben vezetéshez jutott a kécskei csapat. István küldte be a játékszert a védők mögé, melyre Gréczi startolt rá lefutva a hazai védőket és higgadtan gurított a kapuba 0-1. Ezt követően is próbált a Kiskőrös nyomást helyezni ellenfelére, de igazán nagy helyzetbe nem kerültek. 

A 74. percben Szedmákot buktatta Oberna a jobb oldalon. 

A pontrúgást Simon vállalta, aki remekül tekerte be a labdát középre, melyre Szedmák érkezett és egyenlített. Két minutummal később a másik oldalról próbálkozhatott Simon. Ezúttal Salamit kereste ám Baráth kapus elütötte előle a labdát. Nem került messze a játékszer, ugyanis a tizennyolc méterre a kaputól állt Pintyi és elemi erővel lőtte vissza a labdát és kipókhálózta a bal felső sarkot 2-1. Ismét két perccel később Dunai adott be balról, melyet Nagy fejelte a kapura ám Baráth hatalmas védéssel szögletre mentett. A folytatásban a vendégek próbálkoztak, de igazán komoly gólhelyzetbe nem tudtak kerülni. 

Füleki Antal, a Kiskőrös edzője: – Nagyon fogadkoztunk a mérkőzés előtt. Revánsot akartunk venni, ugyanis Tiszakécskén kikaptunk és ma szerettünk volna visszavágni. Az első félidőben nem voltam elégedett a fiúkkal, ugyanis pontatlanok voltunk sok esetben, illetve nem tudtuk egy-két lejátszójukkal felvenni a versenyt. A második félidő elején vezetést szereztek, azonban az utolsó negyed órában egy pontrúgás után végre eredményesek lettünk illetve egy hatalmas bombával meg is fordítottuk a találkozót. Nagyon gratulálok a csapatomnak, készülünk a következő hétre. 

Bagi Gábor, a Tiszakécske edzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk Kiskőrösön. Hatvan percig abszolút nem lehetett realizálni, hogy ki a jobb csapat. Az első félidőben úgy érzem több nagyobb lehetőségünk volt melyekből nem tudtunk gólt, gólokat elérni. A második játékrész elején előnybe kerültünk, ám ahogy láttam belenyugodtunk. A hazai csapat két pontrúgás után tudott eredményes lenni és így megnyerték a találkozót. Ha azonban reálisan nézem a dolgokat, akkor a döntetlen reálisabb lett volna.

Kiskőrös LC – Tiszakécskei LC II. 2-1 (0-0) 
Kiskőrös, 100 néző, vezette: Minda Róbert (Ljakic Zorán, Barta Viktória)
Kiskőrös LC: Tóth Z. – Tóth Á., Barkóczi, Mihály, Szabó G., Pintyi, Rácz (Salami 59.), Nagy A. (Vajda 90.), Dunai, Simon, Szedmák (Pekker 84.) Edző. Füleki Antal
Tiszakécskei LC II.: Baráth – Tóth-Molnár M. (Szabó D. 64.), Horváth T., István, Lovas Zs., Lovas A., Oberna, Benkó, Gréczi, Tóth K., Vólent Edző. Bagi Gábor
Gólok: Szedmák 74., Pintyi 76. illetve Gréczi az 56. percben
Sárga lap: Dunai 58., Pekker 87. illetve Lovas Zs 36., Oberna 67., Baráth 76., Vólent 81., István 89., Szabó D. a 92. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában