Labdarúgás

2022.05.29. 21:12

Magabiztosan győzött Kisszálláson a Dunagyöngye

A megyei harmadosztály déli csoportjában az utolsó fordulót rendezték vasárnap délután. A tabellán második pozícióban tartózkodó Dunagyöngye Szeremle a tizedik helyen álló Kisszállás csapatához utazott. A megmérettetés hatalmas csatát és három találatot hozott.

Földes Péter

A Szeremle három gólt lőtt a vendéglátóknak Fotó: Földes Péter

A csapatoknak nem csak egymással, hanem az őszi hideg széllel és a szitáló esővel is megkellett küzdeniük. A vendégek az első percektől magukhoz ragadták a kezdeményezést. A második percben egy jobb oldali beadást követően Pintér Roland ollózott kapura egy labdát, ami nem sokkal kerülte el a kaput. Ezt követően többet volt a labda a vendégeknél, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani Kothencz kapuja előtt. A 24. percben Haukkal szemben szabálytalankodtak a vendég védők, harminc méterre a kapujuktól. 

A szabadrúgást a sértett vállalta, ám a kapus védte a lövést. 

Egy perccel később Pintér adott remek ütemű keresztlabdát jobbról balra, Lajos Krisztiánnak, aki azonban a kapusba lőtt. A 32. percben Tóth Martint rúgták fel a jobb oldalon az oldalvonal mellett. A szöglettel felérő szabadrúgást ismét Hauk lőtte kapura ám ez sokkal veszélyesebb volt, mint az előző kísérlete gól azonban ebből sem született, ugyanis centikkel a kapu mellé helyezett. Fél perccel később vezetést szerzett a vizitáló együttes. Egy kontratámadásnál Hornyák Erik centerezett Hegyi Dávidnak, aki egy jó átvétel után lőtte ki a kapu bal alsó sarkát 0-1. Ezt követően sem adta fel a hazai gárda próbálkoztak és az első félidő végén egy kavarodás után Pipicz Zoltán veszélyeztett, de kaput nem talált kísérlete.

Fotó: Földes Péter

A második félidő elején érződött, hogy próbál erősíteni a Kisszállás. Hauk révén ismét volt egy veszélyes lövése a hazaiaknak. Majd Csernák Róbert is próbálkozott egy fejessel. Az 56. percben ismét remekül kontrázott a szeremlei együttes. Hornyák lépett ki ziccerben, őt azonban Krepsz buktatta a büntető területen belül. Rácz Béla játékvezető határozottan a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Pintér lőtte a kapu jobb alsó sarkába 0-2. A folytatásban sem adta fel a hazai csapat. Több cserével próbálták megbontani ellenfelüket. A 60. percben Faragó Ádám beadása után Papdi Martin fejese csattant a lécen. 

Hét perccel később ismételten megingott a hazai védelem. Pipicz István rúgta fel a büntető területen belül Hornyákot. Rácz Béla ismét habozás nélkül ítélt tizenegyest. 

Ráadásul a szabálytalankodó védőt ki is állította a sípmester. Ezúttal is Pintér Roland állt a labda mögé ezúttal a kapu bal oldalába helyezett 0-3. A hazai együttes továbbra sem adta fel, rengeteg futással kompenzálni tudták emberhátrányukat. A 82. percben Csernák Róbert előtt adódott lehetőség, de a vendég kapus nagy bravúrral védett. 

A Dunagyöngye SK csapata Fotó: Földes Péter

Kisszállás SC – Dunagyöngye SK 0-3 (0-1)
Kisszállás, 70 néző, Vezette: Rácz Béla (Kollár Kitti, Kósik László)
Kisszállás SC: Kothencz Tamás – Papdi Dávid (Tamási Dávid 46.), Krepsz Ferenc (Szabó Zsolt 64.), Pipicz István, Soós Dániel (Faragó Ádám 58.), Pipicz Zoltán (Horváth Kristóf 46.), Hauk Martin, Grósz Máté, Tóth Martin (Szabó Barnabás 73.), Szemlics Bertalan (Papdi Martin 58.), Mintál Dominik (Csernák Róbert 46.). Edző: Urlauber István
Dunagyöngye SK: Bergmann Balázs – Orsós Máté, Nagy Ákos, Bulla Barna, Rádóczi Csaba, Pintér Roland, Hegyi Dávid, Dudás Attila, Újházi Donát (Nyíri Endre 78.), Hornyák Erik, Lajos Krisztián (Kaszap Adrián 79.). Edző: Szombati József 
Gólok: Hegyi 33., Pintér 56., 67. percben
Sárga Lap: Papdi Dávid 23., Hauk 71. percben
Piros Lap: Pipicz István 67. percben 

Urlauber István: – A mai napon egy jobb és szerencsésebb csapattal találkoztunk. Helyzetek alapján jobbak voltak, de mi magunk alatt teljesítettünk teljesen. Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk az öltözőben. Egyénileg és csapat szinten is sokkal jobbak. Szerettünk volna nyerni, de sajnos ez nem sikerült. 

Szombati József: – A mai mérkőzésen az eredménnyel elégedett vagyok, de a mutatott játékkal nem. A szezont nézve mondhatni jól szerepeltünk, másodikak lettünk. Elsők szerettünk volna lenni, de volt egy jobb csapat nálunk. Annak fényében, hogy a csapat nulla edzéssel és nulla edzőmérkőzéssel készült a felkészülési időszakban, illetve minden bajnoki előtt fél órával találkozom a csapattal ez így kevés volt. Ennek fényében a második hely szépen csillog. Megye kettőt nem vállaljuk sajnos jövőre sem, maradunk itt a megye háromban remélhetőleg egyel jobb helyezéssel. 

Fotó: Földes Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában