Kosárlabda

2022.05.24. 20:45

Küzdött, de csodát tenni nem tudott a KTE

Két kulcsjátékosát volt kénytelen nélkülözni a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Szolnoki Olajbányász elleni negyeddöntő harmadik felvonásán. A keddi találkozón bár becsülettel küzdött a nehézségek ellenére a Kecskemét, a Szolnok szépíteni tudott.

Nyitray András

A Szolnoki Olajbányász csapata a kecskemétieket fogadta a Tiszavirág Arénában. Fotó: Nagy Balázs

Dramicanin könyökét műteni kell, Klobucar vádlijában pedig szakadást fedeztek fel, így egyikőjükre sem számíthat huzamosabb ideig a szakmai stáb, ami nem kedvezett a KTE esélyeinek. 

Karahodzsics duplájával startolt viszont az összecsapás, majd Subotic emelt rá egy triplát. A Szolnok pontosan célzott a folytatásban, Badzim pontjai után már hattal mentek a hazaiak (15-9). Az etap végére azonban Wittmann és Jaramaz vezetésével magára talált a Kecskemét, így 27-28-ra meg is nyerte a negyedet. 

A fiatalok is kitettek magukért, Ivkovic triplája után már néggyel vezetett a Kecskemét a második negyed elején, de Badzim és Subotic vezetésével fordított az Olaj (34-31). A folytatásban stabil, hat pont körüli előnyre tett szert ennek ellenére a Kecskemét, melyben Pollard még nagyobb terhet igyekezett a vállaira venni. A félidő végét azonban a Szolnok bírta jobban, Young triplájával fordítaniuk is sikerült a végén (53-51). 

A harmadik negyedet Kovács és Cakarun kosaraival indított a Szolnok, és taroltak is a hazaiak, pillanatok alatt tíz pont fölé kúszott a különbség (64-51). Pollard szerezte az első kecskeméti egységeket, de ebben a negyedben jobbára a meccsben maradásért harcolt a Kecskemét, mely nem nagyon sikerült, Badzim hármasa után 78-64-ről fordultak rá az utolsó tíz percre a felek. 

Az utolsó negyedben egál körüli eredmény mellett zajlott a játék, a Kecskemét nem tudott a lélektanilag fontos tíz pont alá menni, csak az utolsó két percben, amikor már a fiatalok voltak fent. A Kecskemét becsülettel küzdött, de egyetlen gyenge negyed elég volt ahhoz, hogy kikapjon Szolnokon. 

Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője: – Gratulálok a Szolnoknak, és külön az akadémistáinknak is, mert remekül helytálltak. Az első félidőben jól játszottunk, majd a második félidőben váltott a védekezésén az Olaj, nagyon agresszívak voltak, és erre mi nem jól reagáltunk. Sok eladott labdánk volt, illetve nem jó ritmusban vállaltunk el dobásokat, ezek bosszulták meg magukat. A fiataljaink belekóstolhattak a rangadók hangulatába, és bátran játszottak, ez bizakodásra ad okot a jövőt illetően. A pénteki összecsapásra fókuszálunk innentől kezdve. Megfogyatkozva bár, de törve nem, mindenképpen nyerni szeretnénk, és továbbjutni az elődöntőbe.

Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 95-89 (27-28, 26-23, 25-13, 17-25)

Szolnok, Tiszaligeti sportcsarnok. Játékvezetők: Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Györfy Rúben

Szolnok: Gilszki -, Badzim 17/6, Kovács 16/9, Subotic 22/6, Cakarun 12. Cserék: Young 8/3, Sebők -, Rudner 6/6, Cummings 14/6. Vezetőedző: Gasper Potocnik

Kecskemét: Pollard 19/3, Jaramaz 15/12, Milutinovic 22/12, Kucsera 2, Karahodzsics 10. Cserék: Wittmann 3/3, Ivkovic 3/3, Fazekas 3/3, Kiss 4, Tóth Balázs -, Tóth Barna 7/3, Botka 1. Vezetőedző: Forray Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában