Kerékpár

2022.04.28. 14:42

Öt éremig jutott ezúttal az MKB Bank Cycling Team

Három versenyen összesen öt érmet szerzett hétvégén az MKB Bank Cycling Team csapata, melynek színeiben Orosz Bálint, Szöllőssy Ádám és Hajagos István arannyal, Wermeser Zsombor és Dobai Dávid pedig ezüsttel gyarapította maga, illetve csapata éremkollekcióját.

Nyitray András

Wermeser Zsombor (balról) a dobogó második fokára állhatott fel. Fotó: MKB Cycling Team

 A hétvégén a debreceni Veloparkba, egy igazán különleges helyszínre látogattak az MKB Bank Cycling Team bringásai. A rendkívül különleges, pillanatnyilag egyedülálló helyszínt egy zárt pályás kritériumversennyel nyitották meg. Orosz Bálint teljesített a legkiemelkedőbben, 40 km/órás átlagot hajtva rajt-cél győzelmet aratott a felnőttek között. 

A debreceni versennyel párhuzamosan a tradicionális Péti Időfutamon is bizonyíthattak a kecskemétiek. A csapat fiataljai majdnem a teljes dobogót kibérelték: az első helyen befutó Szöllősy Ádám mögött Dobai Dávid ért célba másodikként, csupán pár másodperc volt köztük. Wermeser Zsombor ugyanitt a felnőtt­mezőnyben indult, ahol szintén remek eredményt ért el, hiszen ezüstéremmel zárt. 

Azonban nemcsak az országúti versenyek hoztak igen kemény csatákat, hanem terepen is bizonyíthattak a kecskeméti „bringások”. A mountain bike-osok mezőnyében Hajagos István a Zselic Maratonon húzta be az első helyet kitűnő teljesítménnyel a Master 4 kategóriában, így összesen öt éremmel fejezte be a hétvégét az egyesület. Nem csoda, hogy elégedettek voltak versenyzőikkel, de már a jövőre is gondolnak. Hét­végén nemzetközi szinten is bizonyíthatnak. 

– Bár a legfőbb célig, az országos bajnokságig még van két hónap, ez már a célegyenes, mely során több helyszínen szerepel az MKB Bank Cycling Team. A csapattal hétvégén ismét kilépünk a nemzetközi porondra. A junior magyar válogatott színeiben Erdős Gergely elindul Európa egyik legnehezebb juniorversenyén, a csehországi West Bohemián, a csapat pedig a szlovák kupafordulón vesz részt – mondta a következő versenyekre is előretekintve már Sáfár Tamás, az MKB Bank Cycling Team csapatigazgatója.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában