Labdarúgás / Galériával

2022.04.30. 21:07

Óriási csatában legyőzte a Majsát a Kerek

Győzelmi kényszerben fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 20. fordulóban a 2. helyen álló Kerekegyháza a 3. Kiskunmajsát, ugyanis a Kerek sorsa a bajnoki cím megszerzését illetően csakis akkor maradhatott a saját kezében, ha legyőzi a Majsát. Azt a Kiskunmajsát, amely szintén minél nemesebb fémből készült éremért harcol. Ez hatalmas csatára predesztinálta a feleket, és valóban hatalmas küzdelmet hozott az összecsapás.

Vincze Miklós

Hatalmasat küzdött a két csapat. Fotó: Szentirmay Tamás

Heves tempóban kezdődött a mérkőzés, a felek keresték a lyukat az ellenfél védelmén, de ilyet sokáig, pontosabban tizenhét percig nem nagyon találtak. A 18. percben Gavula vitte ki balra a labdát, beszúrta a 16-osra, Malik rárajtolt, és balról, tíz méterről a hosszú sarokba pöccintett, 1–0. A hazai vezetés ellenére továbbra is kiegyenlített játék folyt a pályán és hatalmas közdelem. A 25. percben egy nagy bedobás után Csorba tört be jobbról, ballal lőtt, a lövése azonban gyengére sikeredett. Egy percre rá balról Szécsényi felé szállt a labda, a vendégvédők talán túlságos nyugalommal figyelték a fejleményeket – lehet, hogy igazuk volt, ugyanis a labda Szécsényi hátrafelé leadott csúsztatását követően a felső lécre hullott. A 32. percben Plavsic a saját 16-osán talán némileg vakmerően kezelte le a labdát, Gavula rárontott, elvette tőle, középről azonban nem tudott túljárni Kovács Kristóf eszén. A 38. percben ritka pillanatnak lehettek a nézők szemtanúi, a bal oldalon Szikorát egy labda üresen találta meg – nem gyakran volt játékos ezen a mérkőzésen őrizetlenül –, ő balról, 15 méterről lőtt, a labda azonban elsuhant a keresztléc fölött.

Két, mindenre elszánt csapat jött ki a második félidőre is. Az 54. percben a majsaiak lemásolták a hazai vezető gólt. 

Csupity tette ki balra a labdát a beinduló Szikorának, aki balról, éles szögből, tizenkét méterről higgadtan lőtt a hosszú sarokba, 1–1. 

A 61. percben Gavula adott le jobbról, éles szögből egy bombát, a léc alá tartó labdát Kovács szögletre mentette. Három percre rá a másik oldalon Rádóczi eresztett meg egy életerős bombát harmincról a bal felső sarok mellé. A 67. percben szabadrúgást végezhettek el a hazaiak. A labdába a vendégsorfal fejjel beleért, ennek következtében a sorfal mögé hullott le a labda, Kunsági lecsapott rá és közelről, laposan a hálóba bombázott, 2–1. A 70. percben Malik lőtte be középre a labdát, egy vendégvédő a gólvonal elől vágta ki. Egyre inkább kupadöntőkre emlékeztető, megalkuvás nélküli küzdelem folyt a pályán. A Majsa mindent elkövetett az egyenlítés, a hazaiak mindent elkövettek a három pont otthon tartása érdekében. A 86. percben egy bal oldali középre adást követően a hazai 5-ösön gurult végig a labda, de hiába volt ott nagy a népsűrűség, egy vendégjátékos sem tudta beletenni a lábát. Egy percre rá Gavula indította Gazdag II.-t, aki egy csel után középről lőtt, Kovács azonban elcsípte a lasztit. A 90. percben Gavula a jobb oldalon, a félpályától megindulva hatalmas szlalomot vágott ki, a kifutó kapus mellett is elhúzta a labdát, és az ötös sarkáról, balról az üres kapura gurított, labdáját Nagy Gábor vágta ki. Maradt a 2–1-es hazai győzelem, nem érdemtelenül, de a Kiskunmajsa is hihetetlenül sokat dolgozott a pontszerzés érdekében, ennek köszönhetően kimagasló színvonalú mérkőzésnek tapsolhatott mind a két csapat tábora a lefújás után.

Gazdag I. Attila: – Győzelmi kényszerben léptünk a pályára, hiszen tart a Félegyházával a bajnoki címért a versenyfutás. Úgy érzem, hogy a helyzetek számát tekintve megérdemeltünk a győzelmet, hiszen több ziccert dolgoztunk ki, mint a vendégek Ugyanakkor egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, amely véleményem szerint a megye egyben is megállná a helyét, és amely ezen a találkozón nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Kószó László vezetőedzőt ezen a mérkőzésen Mózer Csaba utánpótlás-edző helyettesítette: – Nagy iramú, magas színvonalú mérkőzés volt, látszott, hogy dobogós helyekért harcoló két csapat találkozott. Egy kissé talán túl sokat volt a levegőben a labda. Véleményem szerint a szerencsésebb csapat nyert, ugyanakkor azt kívánom, hogy bár minden mérkőzés ilyen lenne. Remek fizikális állapotban van az ellenfél, magasak a játékosaik, ezt remekül ki is használták. Gavula Levente ezúttal is a megye kettő fölötti színvonalat hozott. Gratulálok a Kerekegyházának, mi abban bízunk abban, hogy a jövő héten a Kiskunfélegyháza II. ellen kiköszörüljük a csorbát.

Kerekegyházi SE–Kiskunmajsai FC 2–1 (1–0)

Kerekegyháza, 150 néző, vezette: Kocsis Tamás (Csorba Gábor, Golovics Attila)

Kerekegyháza: Nagy R. – Szécsényi (Kunsági 46.), Garaci, Sahin-Tóth (Malecz 86.), Malik, Gavula, Gazdag II., Boronkay, Nagy N., Gáspár (Kovács S. 81.), Pécsi. Játékos-edző: Gadzag I. Attila.

Kiskunmajsa: Kovács K. – Csorba (Boros 81.), Nagy G., Plavsic, Csikós, Csupity (Domán 90.), Szikora, Gera (Szőke 81.), Rádóczi, Lukács, Ács. Edző: Koszó László.

Gól: Malik 18., Kunsági 68., illetve Szikora 54. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában