Galériával / Labdarúgás

2022.04.06. 22:03

Győzött és a legjobb négy közé jutott a kupában a Kecel

Szerdán a Bács-Kiskun megyei kupában a második fordulót rendezték. Az Akasztó az első körben a Harta felett aratott győzelmet, míg a Kecel a Kiskunhalas gyűrte le. A mai párharc négy gólt és hatalmas küzdelmet hozott.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Az már az első percekben megmutatkozott, hogy mind a két csapat nem szeretne kikapni. Az első percben máris a hazaiak veszélyeztették ellenfelük hálóját. Palla kapott jó labdát tizenhat méterre a keceli kaputól, de lövése mellé ment. Ezt követően tapogatózó játék folyt a pályán. Többnyire az ívelések kapták a fő hangsúlyt. A 9. percben Máruska és Csáki játszott össze szépen a jobb oldalon, majd utóbbi centerezett melyre érkezett Sibalin és a kapufára bólintott hét méterről. Öt perccel később megszerezte a vezetést a Kecel. Torma kapott jó labdát Brindzától, majd megforgatta védőjét és tizenhat méterről pompásan rúgta ki Németh kapujának bal felső sarkát. 0-1. A folytatásban az Akasztó vette át a kezdeményezést. Többet volt a labda a hazaiaknál, ám igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 38. percben megduplázta előnyét a vendég együttes. Velez Donát jobb oldali beadását Máruska szelídítette meg, majd két szép csel után lőtt, a labda mind a két oldalsó kapufát érintve került a hálóba. 0-2. A 44. percben Vincze szöglete után Borka kapus bizonytalankodott és Bajusz elé ütötte a játékszert, aki azonban három méterről fölé lőtt. Egy perccel odébb Brindza buktatta Némethet huszonöt méterre a keceli kaputól. A szabadrúgást a sértett vállalta, aki nem sokkal, de fölé lőtt. 
 

A második félidőre egy teljesen más akasztói csapat jött ki. 

Letámadták a keceli gárdát, akik viszont remekül használták ki a két gyors szélsőjüket és többször is a házigazdák védelme mögé tudtak kerülni.

 Az 55. percben Kapus gondolt egyet és harminc méterről kapásból lőtt egyet, nem sokkal ment mellé a kísérlet. Három perccel később remek kontrát játszott végig a vendég együttes. Torma menetrend szerint futott el a jobb oldalon majd centerezett ahol Sibalin teljesen egyedül érkezett és növelte háromra a keceli előnyt 0-3. Nem tartott sokáig a három gólos különbség, ugyanis a 69. percben Németh szögletére Dobosi érkezett 1-3-ra alakítva az eredményt. Öt minutummal arrébb Sibalin adott forintos labdát a csereként beállt Tóth Péternek, ám a támadó mellé gurított. A 86. percben Bajusz beadása Lázárt találta meg középen, aki lőtt, de Borka nagyot védett. A 88. percben a fiatal Szabó Szabolcs cselezett ki két kecelit majd lőtt kapura húsz méterről, de kaput nem talált. A folytatásban nem alakult ki több lehetőség egyik kapu előtt sem így a keceli csapat jutott a legjobb négy közé. 

Judák László, az Akasztó FC, technikai vezetője: – Már a hétvégén láttuk, hogy a mai nap nagyon kevesen leszünk. Ma a fiatalok kaptak lehetőséget illetve négyen eljöttek a megyei harmadosztályú csapatunkból is, akiknek ezúton köszönjük, hogy vállalták a meccset. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertek a vendégek. Jól fociztak és berúgták a helyzeteiket. Sajnos mi nem tudtunk olyan hatékonyak, lenni a kapu előtt, mint ők. Bízom benne, hogy a hétvégén már többen leszünk és győzni tudunk!
 

Pandur László, a Kecel FC szakmai igazgatója: – Három esélyes mérkőzésre számítottunk és az is volt. Nem véletlen, hogy az Akasztó a tabellán, az ötödik helyen van. Láttuk ma is, hogy jó futballt tudnak játszani. Azt gondolom, hogy a három elöl lévő játékosunk kihozta magából a maximumot és megmutatták klasszisukat. Úgy érzem, hogy az első félidőben jobban játszottunk, a másodikban viszont feljavult a hazai csapat. A szélsőinket tudtuk kamatoztatni mely többé kevésbé sikerült is. Pár lehetőséget kihagytunk, de ezt leszámítva elégedett vagyok és gratulálok a fiúknak!

Akasztó FC – Kecel FC 1-3 (0-2)
Akasztó, 50 néző, Minda Róbert (Fülöp József, Tasnádi Dávid Miklós)
Akasztó FC: Németh Zs. – Kerekes, Dobosi, Kapus, Vincze (Lázár 73.), Németh T., Gubán (Fésűs 77.), Palla, Palotay (Szabó II. Szabolcs 46.), Bajusz, Szabó Zs.(Szabó N. 59.) edző: Szrenkó István 
Kecel FC: Borka – Csáki, Sendula P., Sendula J., Herczeg, Brindza (Tóth P. 67.), Fenyvesi, Velez (Gyenizse 89.), Torma (Patai G. 81.), Sibalin, Máruska edző: Vata Zalán
Gólok: Dobosi 69. illetve Torma 14., Máruska 38., Sibalin 58. percben
Sárga Lap: Kerekes 28. illetve Sendula P. 27., Fenyvesi 55. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában