Rögbi

2022.03.04. 12:02

Rajtra kész a Kecskeméti ARC

Szombaton 14 órás kezdéssel első idei bajnoki mérkőzését vívhatja meg a Kecskeméti ARC rögbi csapata, mely a Battai Bulldogokat fogadja.

Nyitray András

A labdával Csiernik János - KARC. Fotó: Gerencséri Tibor

A tavaszi rögbi bajnoki szezonnyitóján két szebb napokat is megélt csapat feszül majd egymásnak március 5-én a Széktói Stadionban. Az őszt az ötödik helyen záró KARC fogadja majd a negyedik Bulldogok csapatát, akik egyenesen edzőtáborukból érkeznek majd Kecskemétre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkezdjék felzárkózásukat az élboly felé.

A KARC kerete nagy átalakulás alatt van jelenleg, hiszen az ősszel pályára lépő csapatból nem kevesebb, mint hat stabil kezdő játékosára nem számíthat Máthé Zoltán játékos-edző. Az okok között sérülés és iskolai kötelezettségek is szerepelnek, a jó hír viszont, hogy több, egykori légiós csapattárs is újra csatlakozik a kék-fehérekhez.

Korai lenne azért messzemenő következtetéseket levonni a mínuszok és pluszok alapján, a nem titkolt cél a hazaiak részéről, hogy igyekeznek néhány meglepetéssel szolgálni ellenfeleinek a tavasz során. 

A vendég Bulldogok stabil játékot mutatott egész szezonban, alsóházi ellenfelei ellen könnyedén behúzta a bajnoki pontokat, azonban három szoros mérkőzésen alulmaradt a listavezetőkkel szemben. 

A két támadó felfogásban játszó csapat párharca ezúttal is pontgazdag mérkőzést ígér, szombaton pedig eldől, kinek sikerül jobban felébrednie őszi csipkerózsika álmából.

Rögbi NB I 6. forduló

Kecskeméti ARC – Battai Bulldogok RK

2022.03.05. szombat 14.00 óra

Játékvezető: Baranyi Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában