Kézilabda / Galériával

2022.03.12. 20:32

Nem adott esélyt a Veszprém a KTE-Piroska Szörpnek

A férfi NB I. 18. fordulójában az újonc Kecskeméti TE-Piroska Szörp a Telekom Veszprémet fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A találkozó a papírformának megfelelően alakult, a Veszprém gyorsan ellépett, majd jól menedzselte a mérkőzést a biztos előny tudatában.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Ahogy arra számítani lehetett, népes közönség gyűlt össze a pár napja még Párizsban Bajnokok Ligája rangadót behúzó Veszprém ellen, mely természetesen okosan forgatta rotációját a teljes találkozó során. Momir Ilics csapata nagyon gyorsan kézbe vette az irányítást, és egy 5-0-os rohammal kezdett az első öt percben, mely után Bencze József időt is kért. Az erőviszonyok nem változtak meg varázsütésre ettől, a KTE a 12. percben tudott először betalálni Szrnka révén (1-7). A folytatásban sem változott a forgatókönyv, a Veszprém sorban dobta be azért legnagyobb neveit is: Lékai, Nilsson és Maqueda is betalált még az első félidőben, így a vendégek tízzel léptek el a szünetre (8-18).

Forrás: Bús Csaba

A második félidőben már csak az volt a kérdés, mekkora különbséget tud kialakítani a Veszprém, mindkét edző lehetőséget adott addig padon ülő kapusainak is. A Kecskemét becsületére váljék azonban, hogy a hazai játékosok végig becsülettel küzdöttek a sztárok ellen. Ettől függetlenül a Veszprém megint gyors gólokkal nyomta meg a játékrész elejét, de erre legalább gyorsan válaszolt is a KTE Menyhárt és Enamoto révén, majd jó tíz percig tartotta is az eredményt (12-22). Az utolsó húsz minutumba érve a Veszprém cseréi megint felpörgették kicsit a tempót: Lékai, Blagotinsek és Dörnyei góljaival elkezdett nyílni az olló (14-28). Bencze József mindenkinek meg akarta adni az élményt, hogy egy ilyen ellenféllel szemben bizonyíthat, de a másik oldalon sem maradt senki játékperc nélkül. A Veszprém továbbra is dominált, végül magabiztos fölénnyel meg is nyerte a találkozót (21-36).

Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Gratulálok a Veszprémnek a párizsi, illetve a mai sikerhez is! Megmutatta a Veszprém, miért is a világ egyik legjobb klubja, a közönségnek és nekünk is nagy élmény volt egy ilyen csapattal megküzdeni. Bizonytalanul kezdtünk, ez meg is pecsételte a sorsunkat, de fel tudtunk állni, és hellyel-közzel tetszetős dolgokat is tudtunk produkálni. A Veszprém győzelme nem forgott veszélyben, de elismerés jár a csapatomnak a hozzáállás miatt.

Kecskeméti TE-Piroska Szörp–Telekom Veszprém 21–36 (8–18)

Kecskemét, 1100 néző. V: Kiu G., Kiu T.

Kecskemét: Deményi – Horváth A., Sipeki, VETÉSI 5 (2), SZRNKA 4, ENOMOTO 5, Csordás 1. Csere: Marczika (kapus), Szél G. (kapus), Mazák, Menyhárt 2 (2), Karai 1, Hiramoto 1, Simon B. 1, Országh 1, Szeverényi. Edző: Bencze József

Veszprém: CUPARA – STRLEK 6, Lauge, Lukács P. 3 (1), BLAGOTINSEK 5, Khaled 2, DÖRNYEI 6. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári 3, Lékai 2, Nenadics, Maqueda 5, Nilsson 3, Sipos A. 1, Edző: Momir Ilics

Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/5 ill. 1/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában