Úszás

2022.02.03. 15:36

Több érmet is nyertek a félegyházi szeniorok Szentesen

A félegyházi szenior úszók kiemelkedő eredményekkel zárták a napokban Szentesen megrendezett VII. Évindító Nemzetközi Szenior Összetett Sprint Úszóverseny és Országos Bajnokságot 1500 méteres gyorsúszásban.

Vajda Piroska

Az eredményes félegyházi úszók csapata

Forrás: Beküldött fotó

A Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület tíz versenyzővel vett részt a megmérettetésen, ahol 40 sportegyesület 235 szenior úszója mérte össze  ügyességét. A magyar sportolók mellett rajtkőre állt még román, szerb és szlovén versenyző is – tájékoztatta hírportálunkat Ónodi László, a félegyházi csapat tagja. A részletekről elmondta, 1500 méteres gyorsúszásban Sebők János korcsoportjának Országos Bajnoka lett. 

A bajnoki cím mellett három egyéni első és két második helyezést ért el. Simon Géza a 200 méteres férfi hátúszásban aranyérmet nyert. Ónodi László 200 méteres hátúszásban ezüstérmet, az 50 méteres gyorsúszásban és az 50 méteres mellúszásban bronzérmet nyert. Csenki Klára 50 méter mellúszásban arany, 50 méteres hátúszásban pedig ezüstérmet szerzett. Ladányi Endréné 50 háton lett bronzérmes.

Ugyanakkor váltókban is jól szerepeltek a félegyházi úszók: 4x100 méteres férfi vegyes váltó A csapata első lett Ónodi László, Simon Géza, Sebők János és Provics András összeállításban. A férfi váltó B csapata harmadik lett Urbán Tamás, Megyesi László, Megyesi Dániel és Magony Zsolt felállásban. A 4x100 méteres mix vegyesváltó versenyszámban Ladányi Endréné, Csenki Klára, Sebők János és Magony Zsolt ezüstérmes lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában