Futsal

2022.02.28. 22:05

Megizzadt a ScoreGoal hazai pályán, de nem hiába

A második mérkőzését vívta meg hétfőn este Kecskemét a férfi futsal NB I. alsóházi rájátszásában. Óriási csatában az utolsó pillanatokban sikerült feltörniük a hírös városiaknak a hősiesen védekező vendégek védelmét, és itthon tartaniuk a három pontot.

Vincze Miklós

Archív felvétel. Fotó: Bús Csaba

Az első mérkőzését elvesztette a ScoreGoal az alsóházi rájátszásban idegenben, az Aramis vendégeként, hétfőn este azzal az eltökélt szándékkal léptek pályára Koós Károly tanítványai, hogy mindenképpen itthon tartják a három pontot. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a vendégek pedig azzal az eltökélt szándékkal érkeztek, hogy mindenképpen szeretnének elvinni egyet. Olykor nyomasztó volt az első játékrészben a hazai fölény, gólt azonban nem sikerült lőniük a hazaiaknak, bár ha a kapufaforgácsolásért járna csak legalább fél pont is, akkor ScoreGoal-vezetéssel vonultak volna pihenőre a felek.

A második játékrészben folytatódott a türelemjáték, ami a hazai részről az idő fogytával egyre inkább türelmetlenségi játékba ment át, jelezte ezt az is, hogy a hajrában három sárga lapot is összeszedtek a kecskemétiek. Koós Károly négy perccel a vége előtt állította át a csapatát az öt a négy elleni játékra, Ristic volt a vészkapus, de még létszámfölényben is nagyon sokáig nem sikerült föltörni a hazai gárdának a hősiesen védekező, helyenként ellencsapásokkal próbálkozó fővárosiak védelmét. Már-már úgy tűnt, hogy a vendégek pontszerzési óhaja válik valóra, amikor 24 másodperccel a befejezés előtt, a sokadik körbeadogatásnál Öreglaki passzolt Ristichez, aki jobbról középre lőtte a labdát, Birónak pedig ezúttal sikerült védőjéről leválnia, és közelről a hálóba bombáznia, 1–0. Nehezen szerezte meg, de megérdemelte a három pontot, mert pokolian megdolgozott érte a hazai csapat.

ScoreGoal Kecskemét Futsal–TFSE-Bestrong 1–0 (0–0)

Kecskemét, vezette: Sipos László, Imrő János

ScoreGoal Kecskemét: Rigó – Biró, Hadnagy, Mánya, Sallai. Csere: Halmavánszki – Mészáros, Klacsák, Bencsik, Virágh, Ristic, Öreglaki, Kovács Á., Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly.

TFSE: Nagyistván – Szabó Zs., Sóvári, Dudás, Pereira. Csere: Haála – Andorka, Szentjóby, Petroff, Fehér K., Póta, Fehér D., Amaro, Tamás. Asszisztens edző: Szabó Zoltán.

Gól: Biró a 40. percben.

Sárga lap: Biró 28., Hadnagy 36., Mánya 39. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában