Muaythai / Galériával

2022.02.24. 11:00

Két ifjú titán is Európa-bajnok lett Törökországban

Kedd este a Star Gym Kecskemét termében köszöntötték a klub két tehetséges versenyzőjét, Németh Attilát és Antal Ferencet, akik a múlt hét folyamán a korosztályos Európa-bajnokságon szereztek aranyérmeket Törökországban.

Nyitray András

Antal Ferenc és Németh Attila is szenzációs menetelés végén lett Európa-bajnok. Fotó: Nyitray András

Az isztambuli Európa-­bajnokságon mindkét fiatal kecskeméti versenyző remekelt. Németh Attila (-42 kg, 13-12 éves korcsoport) egyből az elődöntőben kezdhetett, ahol egy török versenyzőt győzött le, majd a fináléban fehérorosz ellenfelét is megverte. Antal Ferenc (-46 kg, 13-12 éves korcsoport) finn vetélytársát nagyon gyorsan kiütötte, ezután egy orosz versenyzőt győzött le megosztott pontozással, majd a döntőben ukrán riválisára rá is kellett számolni, így teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet. 

– Nagyon bízunk a srácokban, hiszen mi dolgozunk velük napról napra 

– mondta a Star Gym vezetőedzője, Csillag Tamás. – Számítottam arra, hogy jó eredményre lesznek képesek, de már annak is örültem volna, ha jó meccseken tudnak bunyózni, pozitív élménnyel térnek haza. A két aranyérem tényleg a hab a tortán már. A folytatásban most a környező országokban zajló versenyekre próbálunk velük eljutni, illetve a hazai gálákon lehet még rutint szerezni. 

Pluszmotiváció lehet a Star Gym Kecskemét versenyzőinek, hogy 2023-ban világ­bajnokságnak adhat otthont Magyarország. 

– Hatalmas dolog ez, hiszen sokkal többen ismerhetik meg majd ezt a csodálatos sportágat, pláne, ha az országos média is beáll a rendezvény mögé. Mindenki emlékezhet, mekkora rangja volt korábban ilyen szempontból a boksznak, akár erre a szintre is eljuthatnánk. Óriási motivációt jelenthet ez az utánpótlásnak, hiszen hazai versenyzők is ott lesznek a világbajnokságon. Azt tudni kell, hogy ilyenkor egy súlycsoportban csak egy versenyző indulhat minden országból – mondta Csillag Tamás. 

A két Eb-győztes versenyzőt a Star Gym termében egy tortával köszöntötték. Az eseményen részt vett dr. Salacz László országgyűlési képviselő is, aki 20 évvel ezelőtt alapítója volt a helyi thai box egyesületnek, ezúttal pedig Kecskemét város nevében tolmácsolta gratulációját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában