Kosárlabda

2022.02.12. 21:51

Fontos győzelmet aratott Pakson a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A Tippmix férfi NBI. A csoportjában az Atomerőmű SE vendége volt Pakson a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Forray Gábor együttese izgalmas hajrában nyert 80-76-ra Pakson.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Fotó: BUS CSABA

Az első negyed álomszerűen sikerült a kecskemétiek számára, hiszen Karahodzsics, Jaramaz és Pollard pontjaival azonnal elhúztak (0-7). Az ASE jó három perc után tudott először betalálni, de a negyed felénél így is nagyon magabiztosan vezetett a Kecskemét (2-13). Wittmann hármasával, majd Klobucar büntetőivel tovább nyílt az olló a felek között, és ugyan a Paks próbált tapadni, Kucsera büntetőivel zárult a negyed (11-22).

A második etap fordított szereposztást hozott, a rossz dobásokkal induló csapatok közül végül a Paks tért előbb magához, és Taylor kosarával már látótávolságba is kerültek négy perc elteltével (22-26). Karahodzsocs kettese után Wittmann triplája is nagyon kellett, majd Dramicanin volt eredményes a vonalról (25-33). A Paks Taylor vezetésével nagyon beindult viszont a hajrában, Brown félidőt lezáró hármasa után teljesen nyitott volt a második félidő (35-36).

Fordulás után Goins fordított, de Pollard triplájával azonnal visszavette az előnyt a KTE (37-39). A kecskemétiek amerikai légiósa nagyon agilisan játszott, de ez elmondható volt Taylorról is, majd Brown újabb hármasa után már egál állt a táblán (47-47). A negyed vége megint a hazaiaké lett, akik Taylor kinti dobása után jobban meg is tudtak lépni (56-49).

Az utolsó negyedben jól kezdett a KTE, Wittmann újabb hárompontosa után már újra vezetett Forray Gábor csapata (61-62), de Gonis és Kovács gyorsan válaszoltak (68-64). A kezek ugyan megremegtek sok esetben mindkét oldalon, de Wittmann és Pollard szállították a fontos pontokat (72-72). Az utolsó három percbe Brown triplája után léptek be a csapatok, de a döntés az utolsó percre maradt (74-74). Kovács hibázott, majd Klobucar két büntetőt is a helyére tett, majd a Paks labdavesztése után Pollard is így tett (74-78). 

Nem jöttek a paksi pontok, jöttek viszont Karahodzsics újabb büntetői, amire már csak egy kettessel tudott válaszolni Kovács, így a Kecskemét 76-80-re nyert idegenben.

Forray Gábor értékelése:  Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos győzelmet arattunk. A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy elterveztük, mindössze 11 pontot kaptunk az első negyedben. Utána viszont felpuhult a védekezésünk, fault problémák miatt felborult a rotációnk, mert még nem teljes a keretünk, nem mindenki a megszokott helyén játszott, és ez megbolygatta a dolgainkat. Volt pár eladott labdánk, az ASE élt a lehetőséggel és visszajött a mérkőzésbe, sőt vezettek is. A végjátékba is hátránnyal mentünk bele, ám a csapat megmutatta, hogy mekkora szíve van. Vert helyzetből fordítottuk a magunk javára a mérkőzést. Most a kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztunk, és ez jelentette a győzelmet. Köszönjük a kecskeméti szurkolóknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket, és támogattak!

Atomerőmű SE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 76-80 (11-22, 24-14, 21-13, 20-31)

Paks. : Győrffy P. A., Goda L., Kovács N. J. 

ASE: Brown 12/9, Frank -, Taylor 14/3, Pacevicius 18, Goins 10/3, Csere: Pajor -, Kovács 10, Brzoja 12,

KTE: Pollard 26/6, Klobucar 10, Jaramaz 6, Kucsera 2, Karahodzsics 11, Csere: Kiss D. 1, Wittmann 14/12, Dramicanin 10, Ivkovic 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában