Kosárlabda

2022.02.04. 21:41

Biztosan győzte le a Nagykőröst otthon a Veszprém

A bajnoki tabellán a 8. helyen álló Nagykőrösi Sólymok a 6. helyezett Veszprém vendégei voltak a férfi kosárlabda NB I. B. Piros csoportjában, a 19. fordulóban. A mérkőzést biztosan nyerte a hazai gárda.

Vincze Miklós

A veszprémi Füzi Róbert (8-assal) betörése Fotó: Hunbasket

Lendületes kezdéssel az első negyed végére kilenc ponttal lépett meg a hazai csapat. A második felvonás a nagykőrösieké lett, akik ezt a szakaszt hozva öt pontot faragtak a korábban összeszedett hátrányból. A nagyszünet után azonban újra a Veszprém dominált, és a harmadik negyedet hat, a zárófelvonást pedig – miközben a hajrát Kovács Sándor, a vendégek mestere már inkább kísérletezésre használta fel – nyolc ponttal behúzva biztosan nyerte a mérkőzést.

– Elégedett lehetek ma este, hiszen a fiatal játékosaink, Osztoics Milán és Birkás András remekül játszottak, védekezésben és támadásban egyaránt – örvendezett a hazai mester, Zeljko Lukajic. – Velük kettővel több bevethető játékosom van. Összességében jól védekeztünk, az pedig, hogy több hibát is vétettünk, normálisnak mondható. Úgy érzem, hogy edzésről edzésre egyre jobb a csapat. Most már a következő találkozóra kell koncentrálnunk, ezt pedig elfelejtenünk, miután kielemeztük a jó és a rossz dolgokat. De ismétlem, elégedett vagyok ma.

– Először is gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten győztek – értékelt Kovács Sándor, a Sólymok mestere. – MA teljesen más csapattal találkoztunk, mint az ősszel, más stílusú játékot játszottak, nehéz is volt ellenük felkészülni. Sajnos a dobásaink ponttalanok voltak, a hárompontosokat huszonöt, a büntetőket pedig hatvan százalékkal dobtuk. Ezen a szinten ez nem megengedhető, és vereség lesz a vége. 

A mérkőzés folyamán többféle formációt is kipróbáltunk, igyekeztük megtalálni, hogy mi lehet az ellenszer a Veszprémre. 

A tizenkét pontos hátrányt azonban nem sikerült ledolgoznunk. A végén lehet, hogy tudtuk volna egy kicsit kozmetikázni az eredményt, de inkább új dolgokat próbáltunk ki és azoknak is adtam lehetőséget, akik kevesebbet játszanak, így tovább nyílt az olló. További sok sikert kívánok a Veszprémnek.

A veszprémi Szabó Péter (21-essel) keresi társait Fotó: Hunbasket

Veszprémi Kosárlabda Kft.–Nagykőrösi Sólymok 98–78 (29–18, 13–18, 25–19, 31–23)

Veszprém, játékvezetők: Kovács Nimród, Reisz Péter, Kéri István

Veszprém: Szabó P. 16, Dancsecs 15, Glatz 20, Glogovac 16, Füzi 22. Csere: Horváth Á. 3, Birkás 2, Osztojics 2, Szeifert. Vezetőedző: Zeljko Lukajic.

Nagykőrös: Mester 12, Molnár 12, Lakosa 4, Timkó 15, Mácsai 15. Csere: Fehér 6, Molnár 12, Rozs, Kakulya, Kónya, Kocsis 2, Jókai. Vezetőedző: Kovács Sándor.

A Sólymok a következő bajnoki mérkőzését február 9-én, szerdán vívja, Kovács Sándor csapata akkor hazai pályán a Vasas Akadémiát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában