Labdarúgás / Galériával

2022.02.23. 13:54

Az SC Hírös-Ép csapata vihette el végül a trófeát

Hétvégén újabb felkészülési tornát rendezett a Szilády RFC Kiskunhalason. Az aktuális viadalra nyolc igen nívós egyesület nevezett 2014-es, azaz U8-as korosztályával, az ország több megyéjéből érkeztek csapatok. A kupa hatalmas csatában talált gazdára, végül az SC Hírös-Ép együttese vihette haza Kecskemétre a serleget.

Földes Péter

A torna legjobbjait is külön jutalmazták az eredményhirdetés során a kiskunhalasi Szilády Kupán Fotók: Pozsgai Ákos

Fotó:

Évről évre megszokott, hogy a Szilády RFC utánpótlástornákat rendez a téli felkészülési időszakban, a lehető legtöbb korosztályban próbálják megmérettetni a gyerekeket. 

– Tavaly decemberben kezdtük az utánpótlástornákat, ez már a hetedik rendezvény – mondta Dervaderics Gábor szakmai tanácsadó. – Ezek közül mindenképp szeretném kiemelni a női tornát, hiszen azt először tudtuk megrendezni. Most az U8-as tornát bonyolítottuk le, de még vár ránk az U7-es és az U6-os megmérettetés. Amint ezeknek vége van, egyből kezdődnek a tornák, Bozsik-fesztiválok, bajnoki mérkőzések. Versenyhelyzet van, teljesen más impulzusok érik a gyerekeket. 

Remek dolog az, hogy ilyenkor más csapatokkal játszanak, mint például egy Bozsik-tornán, jönnek folyamatosan neves együttesek, például Pécsről, Szegedről, Kecskemétről vagy éppen Budapestről.

 Ez nekünk is jó, hiszen remek barátságok kötődnek az egyesületek között, és kapunk mi is visszahívást az ő általuk szervezett eseményekre, kupákra. A felkészülés jegyében zajlik minden egyes rendezvény, eredményességről abszolút nem kell beszélni. A gyerekeknek és a szülőknek fontos, de nekünk, edzőknek, vezetőknek nem szabad, hogy az legyen. A játékhelyzeteket, technikai elemeket kell jól alkalmazniuk ezeken a találkozókon.

A házigazda Szilády RFC mellett a LUA Baja, a KLC Kecskemét, a Kecskeméti UFC, az SC Hírös-Ép Kecskemét, a Pécsi MFC, a Grosics Akadémia Gyula és a Kiskunmajsa indult el. A szombat reggeli nyitányon a hazaiak az UFC-vel kezdtek, amely nem bizonyult jó vendégnek, hiszen két góllal nyert. A hazaiak legjobbja, Minorics Eszter barátai invitálásra kezdte a sportot. 

– Volt az iskolában két barátom, akik fociznak. Nekem is nagyon megtetszett a játék, elkezdtem edzeni, majd hétévesen beiratkoztam focira. Általában elöl szoktam játszani, de van, mikor hátul számítanak rám. Nagyon szeretek gólt rúgni, passzolni, cselezni és nyerni. Legelőször féltem lányként, hogy mit fognak hozzám szólni, de úgy érzem, már elfogadtak ők is, illetve én is elfogadtam őket – mondta a Szilády RFC játékosa. 

A PMFC és az SC Hírös-Ép küzdött meg az első helyért. Fotó: Pozsgai Ákos

A nap végén az SC Hírös-Ép vihette haza a serleget. A második a Pécs, a harmadik a LUA Baja lett. Őket követte a Kecskeméti LC, a Grosics Akadémia, majd az UFC Kecskemét, a Kiskunmajsa, és a házigazda Szilády RFC zárta a végső tabellát. 

A torna válogatottja: Szivák Richárd (KLC Kecskemét), Verebes Álmos (SC Hírös-Ép) Stefánovics Blanka (LUA Baja), Szabó Ágoston (PMFC) és Isztin Norbert (Grosics Akadémia). 

A kecskemétiek veszik át aranyérmeiket a torna végén. Fotó: Pozsgai Ákos

Forrás:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában