Kosárlabda

2022.01.15. 07:00

Stabilak a gondjaik

Szombaton 18 órás kezdéssel az MVM OSE Lions vendége lesz Oroszlányban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapata. Forray Gábor együttese továbbra sincs könnyű helyzetben sérülések és hiányzások miatt, de gondjaik legalább nem nőttek a nehéznek ígérkező túra előtt.

Nyitray András

Rastko Dramicanin (fehérben) vezére lehet Oroszlányban is a Kecskemétnek

Forrás: Bús Csaba

A Duna-Aszfalt DTKH drukkerei már hozzászokhattak, hogy a hazai találkozók alkalmával sosem unatkoznak. Így volt ez legutóbb a PVSK Veolia elleni mérkőzésen is. Akkor a Kecskemét a harmadik negyedben ugyan már magabiztosan vezetett, de az utolsó etapban a pécsiek egyenlítettek, így jöhetett a ráadás. A szoros végjátékból 91–89-es győzelemmel jöttek ki végül Forray Gábor tanítványai. 

Szoros mérkőzésen van túl az OSE Lions is, ám az oroszlányiaknak kevesebb örömre volt okuk, mert végül 89–85-re kikaptak a Zalakerámia ZTE KK otthonában. A Kecskemét a forduló előtt a 7. helyen áll az alapszakaszban, míg az Oroszlány a 12. pozíciót foglalja el. Mindkét együttesnek fontos így saját céljai szempontjából a győzelem, ennek megfelelően nagy csata várható. Így volt ez a Messzi István Sportcsarnokban is ősszel, amikor a hazai együttes végül 74–72-re tudta legyűrni az OSE-t. 

Forray Gábor szerint egy olyan ellenféllel találkoznak, mely helyezésénél jobb játékerőt képvisel, hiszen az OSE komoly célokat tűzött ki a szezon előtt. A hazai pálya ereje mindenképpen mellettük szól, bárki is utazzon az oroszlányi csarnokba, annak nagyon meg kell izzadnia a győzelemért. 

– Az oroszlányi csarnokban senkinek nem könnyű, hiszen egy különleges at­moszférája van, az OSE szurkolói űzik-hajtják a csapatukat – nyilatkozta Forray Gábor vezetőedző. – A keretük nagyon masszív, hiszen bolgár, szlovák, szlovén légiósaik vannak, mellettük két amerikai játékos is. A magyar kosárlabdázók között Ruják András és Molnár Márton válogatottkeret-­tagok, Garamvölgyi pedig dörzsölt játékos. Nyolc felnőttel rendelkeznek így tehát, plusz a fiatalok, akik az U23-as szabály szerint játszanak. Komoly célokat tűztek ki maguk elé. A nyolccsapatos kupadöntőbe viszont nem sikerült bejutniuk, és a bajnoki pontvadászatban is jobb szereplésre számítottak, így biztosan mindent egy lapra feltéve fognak küzdeni ellenünk – méltatta hosszan az ellenfelet a kecskemétiek vezetőedzője. 

Hetek, lassan hónapok óta komoly gondokkal küzd a Kecskemét, ugyanis sérülések és betegségek miatt nagyon leszűkültek a variációs lehetőségek. 

Forray Gábor most már annak is örül, hogy a legutóbbi találkozó óta nem gyarapodtak problémáik, újabb kieső nincs a keretből. Bár az OSE erős csapat otthon, ezzel együtt mindenképpen szeretne idegenben is nyerni a Kecskemét. 

– Ami minket illet, a gondjaink nem enyhültek, de jelen állás szerint nem is szaporodtak. Ugyanazzal a kerettel megyünk neki a szombati meccsnek, mint legutóbbi alkalommal is tettük. Eddig a csapat erőn felül teljesít a körülményeket tekintve. Minden idegenbeli sikernek dupla értéke van, ezért mindenféleképpen szeretnénk megszerezni a győzelmet, ezzel stabilizálva helyezésünket a középmezőnyben – zárta gondolatait a kecskeméti vezetőedző. 

A játékosok részéről Kucsera Dániel volt bizakodó a találkozó előtt, aki hasonlóan szoros, de koncentrált játék esetén ugyancsak győztes összecsapásra számít az OSE ott­honában. 

– Most egy kicsi időnk volt felkészülni az oroszlányi mérkőzésre. Hazai pályán pár ponttal nyerni tudtunk legutóbb, hasonlóan nehéz mérkőzésre kell számítanunk most is. Az Oroszlány kifejezetten erős hazai pályán, de mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen térhessünk haza – mondta Kucsera. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában