Labdarúgás

2022.01.22. 06:30

Motiváltan utazik el Gyulára a megyei válogatott

Január 22-én és 23-án Gyulán kerül megrendezésre a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája, melyen Bács-Kiskun megye négy riválissal harcolhat meg az országos négyes döntőért. A fináléba csak a torna győztese juthat el. Vanó Sándor kerete nehezen állt össze, de szeretne jól szerepelni az együttes.

Nyitray András

Vanó Sándor kerete nehezen állt össze. Fotó: Szentirmay Tamás

A Bács megyei válogatott már karácsony előtt elkezdte a munkát, hiszen közvetlenül az ünnepek előtt kihirdették a közel 40 fős bő keretet. A KLC (1-0) és a KTE LA U19 (2-1) ellen is nyerni tudott a csapat, majd ha nehezen is, de összeállt a szűk keret.

– Azért is volt ilyen bő az előzetes keret, mert szerettem volna minél több játékost látni, másrészt a mostani vírushelyzetben bárki bármikor kidőlhet betegség miatt – értékelte a közös munkát Vanó Sándor, a válogatott vezetőedzője. – Sajnos az élet engem igazolt, többen is kiestek ilyen okból kifolyólag, illetve sérülések is közbeszóltak. Gyakorlatilag az indulásig azon retteg az ember, hogy ne jöjjön már közbe semmi. Minden tiszteletem a játékosoké, hogy ilyen helyzetben is vállalták a a tornán való szereplést. Rövid idő állt rendelkezésünkre, jó lett volna többször összejönni, de itt mindenki munka, iskola, család és egyéb kötelezettségek mellett futballozik. Nem tartom ezt az időpontot szerencsésnek, szívem szerint nyárra tenném ezt a tornát. Nagyon nehéz a bajnokság vége, illetve az ünnepek után felpörgetni, több alkalommal is összehívni a játékosokat. A hétvégi összetartások mindig jobban sikerülnek, hét közben azért érződik, hogy mindenki a maga kis elfoglaltságából érkezik meg.

Vanó Sándor elmondta, érzik, hogy nagyon sokan akarják sikerüket, a játékosok pedig mindannyian motiváltan csinálták végig a felkészülést.

– Aki jött, motiváltan állt a munkához, azzal a céllal érkezve, hogy be akar kerülni a keretbe. Nehéz ilyenkor a kiválasztás, mert mindenkit elvinnék szívem szerint. Pozitívnak értékelem ezeket az összejöveteleket, az utolsó felkészülési meccs már azt mutatta, hogy léptünk előre. A nehézségeink megvannak, mert vérbeli góllövő nem nagyon áll rendelkezésünkre. Ettől függetlenül nem féltem a csapatot, mert jó képességű játékosok alkotják. Érezzük az összefogást is a megyében, hogy szeretnék, ha sikeresek lennénk. A játékvezetők ingyen jöttek el a meccseinkre, amiket fel is vettek, hogy később vissza tudjuk nézni, miben kell előrelépni. Kecskeméten Karakas Ferencék minden alkalommal otthont adtak nekünk, de kiemelném az akadémiát is, hiszen Lóczi Péter külön is megkérdezte, hogy miben tudnak nekünk segíteni, milyen játékrendszerben álljanak fel ellenünk az edzőmeccsen – tette hozzá Vanó Sándor.

A riválisokat erősnek tartja ezúttal is Vanó Sándor, aki ettől függetlenül idén is bízik a továbbjutásban.

– Benkő Tamás, Pest megyei igazgatója egy táblázatot is vezet a régiós tornák összesített eredményeiről, ezt mi vezetjük, nem is szeretnénk rontani rajta. Nyáron el lehet jutni Spanyolországba, ez nyilván motiválja a srácokat. Pest megye egy örök rivális, de még nem sikerült legyőznünk őket, éppen itt lenne az ideje. Nagyon figyelnek ránk, az edzőmeccseinkre kamerával érkeztek, szinte körbe kellett néznem a fákat, hogy melyiknek lóg még megfigyelő a tetején. Egy biztos, a regionális csoport sokszor jóval nehezebb, mint a négyes döntő, minden csapat erősödött is. Ahol komoly csapatok vannak egy megyében, nagy célokkal, ott értelemszerűen nagy a merítési lehetőség, gyakran két-három klubból raknak össze egy válogatottat. Nálunk más a szokás, mi azt szeretnénk, hogy lehetőség szerint minél több klub képviselje magát, legalább egy játékossal.

A gyulai program: 

 

Január 22. (szombat): 10 óra: Pest megye–Bács-Kiskun megye (helyszín: Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia) 12 óra 30: Bács-Kiskun megye–Csongrád-Csanád megye (helyszín: Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia) Január 23. (vasárnap): 9 óra: Bács-Kiskun megye–Jász-Nagykun-Szolnok megye (helyszín: Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia) 12 óra 45: Békés megye–Bács-Kiskun megye (helyszín: id. Christián László Városi Sporttelep) Játékidő: 2x30 perc Továbbjutó: A torna győztese

A megyei válogatott szűkített kerete:

 

Kapusok: Eifert János (Soltvadkerti TE) Lengyel Péter (Faddikorr-Kiskunhalasi FC) Oroszi Tibor (Félegyházi TSI) Védők: István László (Tiszakécskei LC) Knap Tamás (Kalocsai FC) Makó Barnabás Levente (Harta SE) Márki Bence (Akasztó FC) Rideg László (Kalocsai FC) Valkai Tamás (Félegyházi TSI) Középpályások: Dobosi Zsolt (Akasztó FC) Lipták Ákos (Bácsalmási PVSE) Pintyi Roland (Kiskőrösi LC) Szabó Szilárd (Jánoshalmi FC) Tóth Levente (Kalocsai FC) Varga Milán (Harta SE) Támadók: Bashiri-Shahroodi Arian (Soltvadkerti TE) Farkas Zalán (Kalocsai FC) Fekete Tamás Mihály (Harta SE) Halasi Károly (Lajosmizsei VLC) Kiss László (Lajosmizsei VLC) Matos Martin (Kalocsai FC Torma Barnabás (Kecel FC) A megyei válogatott stábja: Vezetőedző: Vanó Sándor Asszisztens edző: Csehi Tamás Kapusedző: Tóth Péter Gyúró: Péter Győző Masszőr: Princz Gilbert Technikai vezető: Kerpics Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában