Kézilabda

2022.01.07. 13:19

Az őszi szezonban nem találtak legyőzőre a bajnoki címre hajtó lajosmizseiek

Jól szerepelt a Lajosmizse az őszi szezonban, 11 mérkőzéséből tízet megnyert, egy találkozó döntetlennel végződött, így 21 pontjával magabiztosan vezeti az NB II. Déli csoport tabelláját. Avar György, a Mizse KC vezetőedzője összességében elégedett csapata eddigi teljesítményével, de ezen az úton kell haladniuk tavasszal is.

Kovács Nóra

A képpel ellentétben nem nagyon tudtak fogást találni az ellenfelek a Lajosmizsén az őszi szezon folyamán Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az őszi szezonban kiemelkedően teljesített a Lajosmizse, hiszen mindössze egy pontot vesztett az éllovas, még a második fordulóban a szigetszentmiklósi rangadó zárult döntetlennel számukra, azóta zsinórban kilenc meccset nyertek meg. Avar György vezetőedző elmondta, a csapat hozta a kötelezőt, bár fontos lenne számukra, hogy a legjobb két eredményt elérő klub közé kerüljenek a szezon végén. 

– Elvileg nem lehetnék elégedetlen, hiszen közel száz százalékosan lehozni egy őszi szezont nem könnyű feladat – tekintett vissza a Mizse KC trénere az őszi szereplésre. – Bár egy kissé sajnáljuk azt az elhullajtott egy pontot, mivel a feljutás miatt nagyon fontos lenne, hogy a kettő legjobb eredmény egyikét érjük el az NB II.-ben. A csapat viszont hozta a kötelezőt, magabiztosan vezeti a tabellát öt ponttal az őszi szezon végén. Hogy játékban van-e olyan, ami hiányérzetet adna? Van is, meg nincs is. Amikor nagyon kellett, mindig odapakolta magát a csapat. Volt olyan mérkőzés, ahol nem arattunk nagy különbségű győzelmet, pedig a mérkőzés úgy nézett ki, hogy mi dominálunk, de bizakodva tekinthetünk a tavasz elé – mondta Avar György csapata őszi menetelése kapcsán. 

A Mizse KC Január 6-án megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, mely során több edzőmeccs is vár az együttesre, jellemzően hasonlóan jó játékerőt képviselő riválisok ellen. Négy-öt találkozót szeretne lejátszani a csapat a bajnoki rajt előtt, ebből hármat már lekötöttek. 

– Jelen pillanatban három felkészülési mérkőzés van lekötve, de még szeretnénk legalább egy-két edzőmeccset játszani, viszont azok még tárgyalás alatt vannak. Játsszunk a Törökszentmiklóssal, akik vezetik az NB II. Dél-keleti csoportját, illetve a Balassagyarmati Kábel SE csapatával is, amely pontveszteség nélkül vezeti az Északi csoportot. Próbálunk olyan ellenfelekkel összecsapni, akik komolyabb játékerőt képviselnek – tette hozzá. 

A Lajosmizse keretében nem lesz változás, ugyanazzal a játékoskerettel vágnak neki a tavaszi szezonnak, mint amivel befejezték az őszi bajnokságot. A vezetőedző elmondta, bízik benne, hogy minél hamarabb felépülnek a sérült és beteg játékosok, hogy mindenki ellen a komplett csapattal tudjanak kiállni. 

A tavaszi szezonban is hasonlóan jó szereplést vár Avar György, ehhez viszont nem szabad, hogy a saját hibáikkal nehézzé tegyék maguknak a pontszerzést, a már megkezdett utat kell folytatniuk.

– A tavaszi szezonban is azt várom, hogy a csapat legalább egy olyan teljesítményt nyújtson, mint az őszi szezonban, abban az esetben elérhetjük a célunkat. A legnagyobb ellenfél ehhez mi magunk vagyunk, bár igazából vannak jó csapatok. A Csepel is egy nagyon ügyes társaság, és a Szigetszentmiklós U23-as csapata is kiemelendő. Szerintem ez a két klub lehet még az, amelyek versenyben lehetnek a Déli csoport dobogójáért – zárta gondolatait a Mizse KC trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában