Kézilabda 

2021.12.04. 14:06

Újoncok összecsapására készül a KTE

A legutóbbi fordulóban a KTE-Piroska Szörp végre megtörte a jeget, és a Dabas ellen megszerezte első pontjait a bajnokságban. Most újabb nagy kihívás előtt állnak a hírös harcosok; a hazai pályán roppant erős NEKA otthonában, Balatonbogláron lépnek pályára a 11. fordulóban. Az újoncok csatáját szombaton 16 órakor rendezik a Nemzeti Kézilabda Akadémia csarnokában.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Sótonyi László együttese eddig kétséget sem hagyott afelől, hogy az élvonalban a helye, hiszen az elmúlt tíz fordulóban tíz pontot gyűjtött, ezzel a 7. helyről várja a mai összecsapást. A NEKA hazai pályán borzasztóan erős, legyőzte az Egert (28–24), a Dabast (24–23), a Tatabányát (31–21), a Csurgót (29–23), és otthon csupán a Komlótól kapott ki (28–30). Az akadémisták múlt szombaton a Fejér-B.Á.L. Veszp­rémet is legyőzték, ráadásul idegenben (29–32). A boglári alakulat csupán a Pick Szegedtől, a Budakalásztól, a Balatonfüredtől, az FTC-től és a már említett Komlótól kapott ki, a NEKA lőlapja az élvonalban elismerésre méltó.

Egyre jobb formában van a Kecskemét is, mert az Egertől és a Budakalásztól elszenvedett egy gólos vereség után múlt pénteken – ugyan csak egy találattal (25–24) – végre győzni tudott a Dabas ellen, így nagy lendülettel és elszántsággal várja az újoncok csatáját a Balaton partján.

A Kecskemét abban a tudatban utazhat Balatonboglárra, hogyha sikerülne idegenben nyerni, akkor akár a kieső zónából is elmozdulhatna az együttes. Ezzel együtt Bencze József együttese nem telhetetlen, már a döntetlen sem lenne rossz eredmény egy ilyen jó erőkből álló, hazai pályán kifejezetten erős ellenféllel szemben.

– Nagyon jó formában lévő, ennek megfelelően nagyon jól teljesítő csapat otthonába látogatunk, ahol kifejezetten nehéz győztesen elhagyni a pályát. Nagyon örülünk a múlt pénteki, Dabas elleni sikerünknek, és megpróbálunk szombaton ugyanilyen teljesítményt nyújtani. Reméljük, ez elegendő lesz ahhoz, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza Balatonboglárról – mondta a mérkőzés előtt a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője, Bencze József.

A játékosok részéről Vetési Bence elmondta, rendkívül motiváltan várják az összecsapást, szeretnének minél jobb eredménnyel, lehetőség szerint kettő megszerezett ponttal hazatérni Kecskemétre.

– A hét elején a konditeremben zajlott a munka, de voltak labdás edzéseink is. A hét vége felé a taktika és a videózás is nagyobb szerepet kapott annál, ahogy egy átlagos héten szokott ez történni. A NEKA egy rendkívül fiatal és gyors csapat, remek játékosokkal és edzővel, ez mindenképpen erősségük. Ezért is tartanak ott, ahol tartanak. Szeretnénk folytatni azt az utat, amit a Dabas ellen megkezdtünk, ponttal vagy pontokkal hazatérni.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában