Kézilabda

2021.12.10. 18:26

Lezárul a férfiaknál is az őszi szezon

A nők számára véget ért az NB II. őszi szezonja, a férfiaknál a hétvégén rendezik a 11. fordulót.

Kovács Nóra

A Kecskeméti TE U23 a Tököl ellen száll harcba a pontokért a szezonzárón

Fotó: KOVACS NORA

Férfi Dél-nyugati csoport:

Szombat 16 óra

Rinyamenti KC SE Nagyatád–Kalocsai KC

Nagyatád, vezeti: Szászfai Csaba, Tasnádi László.

Kolics János, a Kalocsa vezetőedzője: –Az előző fordulóban a Siklós csapata ellen győztünk 31–25-re. Ahhoz képest, hogy tartalékosan álltunk ki nagyon meg voltam elégedve a két pont megszerzésével. Ugyan az első félidőben nehezen találtuk meg a támadójátékunkat, a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel elégedett voltam. A második félidőre viszont egy nagyon fegyelmezett, szervezett támadójátékot produkált a csapatunk, ami meghozta ezt a nagyobb különbségű győzelmet számunkra. Ez pedig bizakodóvá tesz minket a Nagyatád ellen. Nem ismerjük az ellenfelet, nem sikerült információkat szerezni róluk, de az eddigi eredményeik alapján hasonló kaliberű társaság lehet, mint a miénk. Nagyon szoros mérkőzésen győzelmet várok a csapatomtól.

Férfi Déli csoport:

Vasárnap 18 óra

Dunaharaszti MTK–Mizse KC

Dunaharaszti, vezeti: Bába Sándor, Horváth Péter.

Avar György, a Mizse KC vezetőedzője: – A Csepel ellen 40–28-ra győztünk. Az első félidőben tökéletesen játszott a csapat, a nagy rivális második ellen egy magabiztos játékot nyújtottunk, amivel sikeresek tudtunk lenni. Csak a győzelem lehet elfogadható az év utolsó mérkőzésén is. Szeretném, ha mindenki a maximumot nyújtaná a csapatból, hogy nyugodtan mehessünk a téli pihenőre. Erre pedig minden reális esély meg is van.

Szombat 16 óra

Kecskeméti TE U23–VSK Tököl

Kecskemét, vezeti: Bozó Zoltán, Mezei Zoltán.

Mogyorós Zoltán, a Kecskeméti TE U23-as csapatának vezetőedzője: – A TFSE ellen az előző fordulóban 31–34-es sikert arattunk idegenben. Még mindig nem úgy mentek a fiúk, ahogy kellett volna, de nem volt nagy hiba a védekezésben. A Tököl ellen remélem, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot. Ugyanúgy hajtanak ők is, mint mi. Sokkal előkelőbb helyen vannak nálunk, de tudásban nem vagyunk alattuk. Kicsit fejben ott kell lenni ellenük, mivel az ősz utolsó összecsapásán már nagyon nehéz küzdeni. Nem szabad elveszteni a motivációt, mivel még nincs vége a szezonnak.

Dél-keleti csoport:

Szombat 18 óra

Köröstarcsai KSK–Kiskunmajsai KC

Mezőberény, vezeti: Kovács Gergő, Papp Béla.

Kun Tamás, a Kiskunmajsai KC vezetőedzője: – Az utolsó előtti fordulóban a Pick Szeged U23-as csapatát legyőztük 35–28-ra. Egy nagyon érdekes mérkőzés volt számunkra, szerencsére jól kijött a lépés és sikerült egy új védekezést a szegediek elé állítanunk. Nagyon ügyes, fiatal srácok voltak, de a hazai pályán sokkal motiváltabban, erősebben tudtunk játszani és jól jött ki a lépés számunkra. Nem mondom, hogy szerencsével, hanem valóban egy jó játékkal sikerült itthon tartanunk a pontokat. A hétvégi meccs nehezebb lesz. Nekünk önmagunkkal van a problémánk ha elhagyjuk a Kiskunmajsa táblát, úgyhogy itt a fejekben kell rendet tenni, hogy akkor se felejtsünk el kézilabdázni, ha idegenben játszunk. Felkészülünk rendesen a Köröstarcsából. Nagyon szeretném ha pontot, netán pontokat tudnánk elhozni idegenből is végre.

 

Női Déli csoport:

Mizse KC–Érd U22 18–23

Lajosmizse, vezette: Biri Ákos, Kiss Sándor.

Hollós Máté, a Mizse KC vezetőedzője: – Sajnos támadójátékban nem voltunk a legjobbak, de az első félidő elején két meghatározó játékosom is megsérült. Kovács Enikő nem is tudta folytatni a játékot. Reméljük, hogy nincsen komolyabb baja. A térdére ráesett egy vendég játékos, le kellett hozni a pályáról, illetve másik meghatározó játékosunk Fekete Németh Kitti vállsérülést szenvedett, bár ő végig játszotta a meccset, de nem azzal az elánnal tudott támadni és védekezni, mint előtte. Ez rányomta a bélyegét a támadójátékunkra. Onnantól kezdve egy mezőnyjátékos és két kapuscserével tudtuk folytatni, amivel meg volt kötve a kezem. A lányok becsülettel küzdöttek, de csak ennyi tellett most.

Miklós KC–Malév-PSK 26–31

Kunszentmiklós, vezette: Asztalos-Demus Mónika, Kovács Kamilla.

Ulicska Milán, a Miklós KC vezetőedzője: – Sajnos nem úgy alakult ez a szezon, ahogy azt terveztük, próbáljuk megtalálni a hibákat és kijavítani. Próbálunk a télen olyan játékost keresni, aki passzolhat a csapatunkba, azonban ez nagyon nehéz jelen pillanatban.

Női Dél-keleti csoport:

XVI. Ker. KMSE–Kecskeméti NKSE 19–34

Mogyoród, vezette: Kovács Márk, Pál Csaba.

dr. Paic Róbert, a KNKSE vezetőedzője: – A lányokkal azt beszéltük meg, hogy minimum egy 15 gólos győzelmet kell aratnunk, hogy ez kicsit a gólkülönbségünket javítsuk. Úgy is indult a találkozó, bár ha visszatekintek, akkor nagyon sok ziccert kihagytunk, egy erősebb ellenfélnél ez gondot okozhatott volna. A védekezésünk jól működött, csak a végén a helyzetkihasználással voltak gondok, de így, hogy nagyon sok mennyiségű ziccert kihagytunk még így is fölényesen tudtunk nyerni, úgyhogy ennek nagyon örülök, gratuláltam is a lányoknak az őszi veretlenségért. Ilyen szellemiségben kell tovább folytatnunk a munkát.

Csorvási SK–Bácsalmási PVSE 30–37

Békéscsaba, vezette: Bíró Eszter, Kavalecz Klaudia.

Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mivel nagyon fegyelmezetten védekeztünk gyakorlatilag az egész hatvan percben és akár többel is nyerhettünk volna. De nagyon jól játszottunk, sok játékosom extrát nyújtott a pályán, úgyhogy igazi szép idényzáró volt számunkra.

Bács Kiskun megyei női I. osztály

Szombat 14 óra

Kiskőrösi NKSZSE–STE-Bs Plastic

Kiskőrös, vezeti: -

Szombat 16 óra

Kiskunmajsai KC–Kalocsai KC

Kiskunmajsa, vezeti: -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában