Röplabda / galériával

2021.11.28. 21:07

Szettveszteség nélkül győzött a Kecskeméti

Vasárnap este a férfi röplabda Extraliga hetedik fordulójában a Kecskeméti RC a Dunaújvárost fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Szorosan alakult az első szett eleje, bár többször is meglépett két egységgel a Dunaújváros, a Kecskemétnek mindig volt válasza. 7–8-as hátrányt követően sorozatban szerzett hat pontot a KRC. Előnyét megtartotta a folytatásban is a hazai klub, 18–12-nél bár magához hívta csapatát Tomanóczy Tibor, az ellenfél már csak öt pontot jegyzett a folytatásban. 25–17-re hozta az első etapot a hazai csapat.

Két hazai ponttal indult a második szett, Kecskeméti szépített, de Horváth Bálint és Argilagos révén 4–1, re nőtt a KRC fórja. Kecskeméti pontjaival zárkózott 6–4-re az ellenfél. 7–5 után több hibát ejtett az Újváros, amit kihasználva 12–6-ra nőtt a különbség. 15–9-es hátrányban Kecskeméti irányításával viszont sorozatban szereztek három pontot a vendégek. Ettől függetlenül nem billent ki ritmusából a Kecskemét tovább játszotta saját játékát, 20–11-re léptek meg. Tamási és Kecskeméti még szépített, de így is 25-18-ra nyerte a második játszmát a KRC.

A harmadik szett elején fej-fej mellett haladt a két együttes. 10–10-et követően sorozatban szerzett négy pontot a KRC. A vendégek edzője időt is kért. Kecskeméti szerzett pontot, de a folytatásban is több hibát ejtettek. 19–14-nél ismét időt kért Tomanóczy. Megtörték a kecskemétiek ritmusát, Hatvany és Szabó Péter révén feljött 20–17-re az ellenfél. Ekkor Nagy József is magához hívta csapatát. Rendeződtek is a sorok, végül 25–20-ra hozta a szettet a KRC.

Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője: – Ez kötelező győzelem volt, mivel kellett nekünk a három pont. Már a Debrecen ellen is megmutattuk, hogy az ilyen kötelező győzelmeket tudjuk abszolválni. Az első forgásig kissé álmosan kezdett a társaság, de utána magukra találtak és elkezdtek játszani. Mindenki pályára is lépett, aminek örülök.

Tomanóczy Tibor, a Dunaújvárosi KSE vezetőedzője: – A két csapatot nem lehet egy lapra tenni. A Kecskemét sokkal erősebb csapat, mint a miénk. Próbáltunk a fiatal játékosokkal összehozni valamit. A végén a célunkat elértük, hogy a húsz pontot elérjük a szettben. Kerestem a csapatot az első két játszmában, a harmadikban megtaláltam egy kicsit, de megint a szokásos hibákat vétettük, egy-egy állásba beragadtunk és nem tudtuk elforgatni, úgyhogy megérdemelten nyert a Kecskemét.

Kecskeméti RC–DKSE 3–0 (17, 18, 20)

Férfi extraliga alapszakasz. Kecskemét, 100 néző. Vezette: Horváth M., Selega B.

Kecskemét: Sidiropoulos, Fundora 4, Tomanóczy 10, Argilagos 18, Palánkai-Omoshebi 9, Szabó A 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török (liberó), Horváth B. 9, Baserio, Balla, Kasnyik 1. Edző: Nagy József.

DKSE: Dulcz 3, Hatvany 11, Farkas 3, Tamási1, Kecskeméti 14, Kisházi 2. Csere: Sümegi (liberó), Tajti, Tóth K. 2, Pintér, Szabó P. 2. Edző: Tomanóczy Tibor.

Ezek is érdekelhetik