Röplabda / galériával

2021.11.15. 10:10

Nagy csatában győzött a Kecskemét

Vasárnap este a férfi Extraliga alapszakasz ötödik fordulójában a Kecskeméti RC a Fino Kaposvár csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Szoros mérkőzésen nyert a Kecskemét.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Sidiropoulos pontjával indult a mérkőzés. 4–2-re lépett meg a Kecskemét, de 7–7-nél egyenlített az ellenfél. A vezetést nem tudta átvenni, bár 9–9-nél ismét egalizáltak, Tomanóczy révén 13–9-re lépett meg a KRC. A folytatásban is magabiztosan játszott a hazai klub, 19–14-nél időt kértek a vendégek, fel is zárkóztak 21–17-re de a Kecskemét egy jó hajrával lezárta a szettet.

Két ponttal nyitotta a Fino a második játékrészt, de egyenlített a Kecskemét. Marko Milovanovics erős ütésével ismét a vendégeknél volt a fór, amire Fundorától jött a válasz. 5–5 után meglépett két egységgel a Kaposvár, ekkor Nagy József hívta magához csapatát. A Kecskemét 7–11 után kihasználva a vendég hibákat feljött 11–12-re, majd 14–13-nál fordított is. Ouyachi sáncaival egyenlített a Kaposvár (17–17), Bögöly és Hubicska pontjaival vette át a vezetést a Fino. Fundora irányításával azonban a hajrában ismét fordított a KRC, és 25–22-re nyerte a játszmát.

A harmadik szettet 4–1-el nyitotta a Kecskemét, majd egymás után szerzett öt pontot a Kaposvár, amivel 4–6-ra lépett meg. Argilagos és Fundora pontjaival egyenlítettek a hazaiak (9–9) majd 12–10-re léptek meg. 17–17-től felváltva estek a pontok, végül 26–28-ra hozta a játszmát a Fino.

A negyedik etapban 2–2 után sorozatban hozott három pontot a Fino. Argilagos és Szabó Alpár csökkentette ugyan egy egységre a hátrányt (6–7), viszont Marko sánca után 6–9-re vezetett a Kaposvár. Egy ideig tartotta a 2-3 pontos különbséget az ellenfél, 10–12 után viszont 10–17-re növelte fórját a vendég csapat. A hajrában tudott szépíteni a hazai csapat, 19–25-el jöhetett az utolsó felvonás.

A záró szettben 6–6-ig szoros volt a küzdelem, majd átvette az irányítást a vendég klub (6–10), de 12–12-nél egyenlített a Kecskemét izgalmassá téve a végjátékot. A hajrában már csak Bögöly szerzett egy pontot vendég oldalról. 15–13-ra nyerte a szettet, 3–2-re a mérkőzést a Kecskemét.

– Az első két szettben nagyon működött az, amit kitaláltunk a Kaposvár ellen, a srácok nagyon fegyelmezetten betartották a játékot, amit kértem tőlük, de a harmadik szettben taktikát váltott a Kaposvár, amit nagy szerencsével be is húztak – nyilatkozta Nagy József, a KRC vezetőedzője. – A negyedik szettben ugyan elléptek tőlünk, de az ötödik játszmában a csapat szívvel küzdött, és azért tudtuk megnyerni a mérkőzést.

– Jó mérkőzést játszottunk a Kecskeméttel, legközelebb hazai pályán megpróbálunk győzni – mondta Wolochin Ruben.

Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 3–2 (19, 22, –26, –19, 13)

Férfi Extraliga alapszakasz, Kecskemét, 150 néző. vezette: Mezőffy Zs., Halász E.

Kecskemét: Sidiropoulos 3, Fundora 24, Tomanóczy 6, Argilagos 26, Bogdán B. 2, Szabó A. 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó) Török Zs. (liberó), Palánkai-Omoshebi 1, Baserio, Horváth B. 1, Balla. Edző: Nagy József

Kaposvár: Hubicska 13, Sandoval Rojas 4, Milovanoic 26, Bögöly 15, Ouyachi 13, Iván G. 3. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Kiss M, Antunes, Vasquez 4, Oussama. Edző: Wolochin Ruben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában