Labdarúgás

2021.11.02. 10:41

Győzött a Géderlak vendégeként az Uszód

A hétvégén a 11. forduló mérkőzéseit vívták meg a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság mind a négy csoportjában. A dobogón változás csak a Nyugati csoportban történt.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

A megye három Déli csoportjában a képzeletbeli dobogón nem történt változás. Tovább szárnyal az éllovas Kunfehértó, ezúttal a Madarast győzték le hazai pályán. Tartja a második helyét a Katymár,ők Kisszálláson győztek 3–1 arányban. Megerősítette a harmadik helyét a Dunagyöngye SK, miután 14–0-ra legyőzte a Tataházát. A szeremlei Holczer Csaba hétszer talált be Gyenes Attila kapujába.

Déli csoport: Dunagyöngye SK–Tataháza 14–0, Kisszállás–Katymár 1–3, Bácsbokod–Bácsalmás II. 1–3, Kenderes–Vaskút 1–3, Híd SC–Felsőszentiván 2–3, Kunfehértó–Madaras 4–0.

A helyzet a dobogón az Északi csoportban is változatlan, miután mind a három dobogós behúzta a meccsét. Az éllovas Ágasegyháza a Jakabszállás vendégeként hozta magabiztosan a papírformát. A Jakab vezetett ugyan az első félidő derekán Nagy Richárd találatával, a két percre rá érkező Németh Zsolt gólt követően azonban nem volt kegyelem. A második Ladánybene imponáló magabiztossággal intézte el a Kerekegyháza második csapatát. Hősiesen tartotta magát a harmadik helyen álló Kunszentmiklós vendégeként a Tiszaug, amely tizenegy játékossal utazott el a Miklósi GYFE elleni idegenbeli mérkőzésre. Nagy István góljával még vezettek is egy félidő után az ugiak. Aztán a második játékrész 5. percében Kelemen Adrián egyenlített, majd a Tiszaug még meg is fogyatkozott a 61. percben, és ezt követően tudta csak nagy nehezen legyűrni a Kunszentmiklós. Bugacon a 33. percben már 3–0-ra vezetett a hazai gárda, a Fülöpszállás az 55. percre egyenlített. A hazai Pillók Gergő 72. percében érkezett találatára azonban már nem volt válasza a vendégcsapatnak.

Északi csoport: Miklósi GYFE–Tiszaug 3–1, Ladánybene–Kerekegyháza II. 9–0, Bugac–Fülöpszállás 4–3, Tiszaalpár–Fülöpjakab 1–0, Vasutas SK–KAtonatelep 3–2, Jakabszállás–Ágasegyháza 1–5, SC Hírös-Ép II.–Ballószögi FK 4–1.

A dobogó sorrendje a Közép csoportban is változatlan. Az éllovas Akasztó II. rangadót vívott a Kiskőrösi LC II. vendégeként. A mérkőzés a 13. percre eldőlt, akkora ugyanis berúgták a találkozó mindhárom gólját a vendégek. Akiknek még nőtt is az előnyük a tabella élén – három pontra –, miután a Balotaszállásnak sikerült pontot rabolnia a Kecel II. vendégeként. A Vadkert II. maradt a harmadik, ők papíron a Bócsa vendégeként, valójában a saját pályájukon 2–0-ás vezetést követően 2–2-re végeztek a Bócsával. Megszerezte második pontját a Tabdi, ráadásul idegenben, a Kecel Senior vendégeként.

Közép csoport: Kecel II.–Balotaszállás 1–1, Szank–Kaskantyú 4–2, Csengőd–Császártöltés 1–1, Jászszentlászló–Tázlár 5–0, Kiskőrösi LC II.–akasztó FC II. 0–3, Bócsai BL SE–Vadkert FC STE II. 2–2, Kecel Senior–Tabdi 1–1.

Egyedül a Nyugati csoport dobogója az, amelyen változás történt. Az éllovas maradt ugyanaz, a Foktő ugyanis behúzta a Szentmárton elleni hazaiját. Igazi bombameglepetést hozott azonban a forduló előtt a második helyen álló Géderlak és a harmadik Uszód rangadója. A hazaiak Kohány Gábor révén a 11. percben megszerezték ugyan a vezetést, az Uszód azonban öt percen belül fordított. Romsics Péter a 26., Deli Dávid a 29. percben talált a kapuba, majd a 31. minutumban Romsics ismételt, így 1–3-as vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrész elején Medovy Arnold szerezte meg a negyedik vendéggólt, és mivel több találat nem esett, előrelépett az Uszód a második helyre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Géder kettővel kevesebb mérkőzést játszott, mint az Uszód. A Szakmáron aratott győzelmével pontszámban beérte a Géderlakot a negyedik helyen tanyázó Bátya.

Nyugati csoport: Fajsz–Homokmégy 1–2, Dunaszentbenedek–Dunapataj 2–0, Dunavecse–Tass 4–0, Géderlak–Uszód 1–4, Főnix SE Foktó–Szentmárton 4–1, Szakmár–Bátya 0–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában