labdarúgás / galériával

2021.11.14. 18:58

Felszívta magát az Akasztó a Kecskeméti LC ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi utolsó fordulójában a Kecskeméti LC Akasztóra látogatott. A találkozó előtt mindössze két pont választotta el egymástól a két pályára lépő csapatot.

Szentirmay Tamás

A kecskemétiek a nyolcadik helyen álltak 12 ponttal, míg az akasztóiak a tizediken tíz ponttal. A szebb napokat is megélt hazaiak mindenképpen szerettek volna javítani a helyzetükön, de a vendégek sem mondtak le a pont, pontok gyűjtéséről. Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, már az első percektől átvették az irányítást az akasztóiak, és nem engedték azt, hogy a kecskemétiek támadásokat vezessenek. Bár igazi nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, mert több alkalommal is sikeresen avatkoztak be a kecskeméti védők. Az igazi nagy helyzet a vendégek előtt adódott, amikor is Major az akasztói térfél közepén kiváló labdát kapott. Kihasználta gyorsaságát, lefutotta védőjét, már csak Németh kapussal állt szembe, de ballal durván mellé lőtt. A hazai nyomás a 41. percben érett góllá, amikor is jobb oldali szöglet után Dobosi Zsolt talált a kapuba 1–0. A kecskemétiek még fel sem ocsúdtak a gól után, amikor jött az újabb akasztói találat. Kapura lövés után az egyik védőről lepattant a labda, pontosan Juhász Tamás elé, aki a tizenegyes pontnál tartózkodott. Mivel védő nem volt a közelében, így könnyen lőtte a kapuba a labdát 2–0.

Fotó: Szentirmay Tamás

A második félidőbe egy teljesen más vendégcsapat jött ki a pályára. Gyorsabbak, határozottabbak voltak, mint az első játékrészben, és sorra vezették a támadásaikat. Az 54. percben mintegy húsz méterről szabadrúgáshoz jutottak. A labda mögé Bozsik Máté állt, aki elcsavarta a sorfal mellett, és a labda a bal felső sarokban kötött ki 2–1. Ezt követően változatos játék folyt a pályán. A vendégek megpróbáltak egyenlíteni, de az utolsó pillanatokban mindig rosszul döntöttek, vagy a védők szereltek. Az akasztóiak kontra támadásokra építettek, több szögletet is kiharcoltak, és ha valamelyik védő hibázott is, akkor a fiatal, mindössze 17 éves Telek Vilmos hárítani tudott. A mérkőzés legjobbja ő volt. Az utolsó percekben mindent megpróbált még a KLC, hogy pontot tudjon rabolni Akasztón, de ez nem sikerült. A hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Judák László az Akasztó technikai vezetője: – Olyan mérkőzést láttunk, amit már nagyon régen, mert jó pár találkozón nem úgy játszottunk, mint a mai napon. A fiúk megtettek mindent azért, hogy sikeresek legyenek. Egy fiatal, jó passzban lévő kecskeméti csapattal találkoztunk. Az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés, támadtak, nem álltak be védekezni, játszották a futballt, és ebből egy jó mérkőzés kerekedett. Ilyen játékot kellett volna látni több alkalommal is a csapattól, és akkor előrébb tartanánk. Sajnos a bajnokság végén kezdtünk jól focizni, de reméljük, hogy tavasszal így fogjuk majd folytatni. A fiúk nagyon odatették magukat, érezték a felelősséget, jól játszottunk, de csak dicsérni tudom a Kecskemétet is, mert nagyon jó ellenfelek voltak.

Nagy Lajos: – Úgy érzem, hogy adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfelünknek. A második félidőt ugyan megnyertük, de ez nem vigasztal bennünket. Már az is nagy siker volt, hogy le tudtuk játszani a mérkőzést, mert a fél csapat betegségben szenved. Készülünk a tavaszra. Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy akkor sokkal több pontot gyűjtünk majd, mint most az ősszel, mert most elég szerencsétlenek voltunk. Gondolok itt a betegségekre és egyebekre, de erről nem is akarok többet mondani.

Akasztó FC–Kecskeméti LC 2–1 (2–0)

Akasztó, 130 néző, vezette: Béleczki László (Fülöp József, Barta Viktória)

Akasztó: Németh Zs. – Csoba (Bánszki 62.), Dobosi, Szabó Szabolcs I (Szabó Szabolcs II 78.), Kerekes (Németh T. 89.), Szabó Zs. (Pandur 91.), Bajusz (Kapus 75.), Juhász, Vincze, Palla, Márki. Edző: Szrenkó István

Kecskeméti LC: Telek – S. Juhász, Bálint (Terbe 80.), Szűcs (Ónodi 89.), Fekete, Keresztes (Szappanos 46.), Zsoldos, Kőrös, Kovács D., Bozsik, Major. Edző: Nagy Lajos

Gól: Dobosi 41., Juhász 42., ill. Bozsik 54. Sárga lap: Csorba 45., Szabó Zs. 83., Bánszki 87., ill. Kovács D. 72., Szappanos 81.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában