birkózás

2021.10.26. 09:29

Világbajnoki címig jutott a remeklő Dajka Zsolt

Görögországban rendezték meg a hétvégén a veterán-világbajnokságot, ahol Dajka Zsolt kiválóan teljesített.

Nyitray András

Dajka Zsolt a bajnok

Forrás: KESI

Hétvégén Görögországban, egészen pontosan Loutraki városában rendezték meg a veterán-világbajnokságot, melyen több megyei kötődésű versenyző is indulási jogot szerzett korábban a kötöttfogásúak között.

A Bócsai BLSE-t képviselő Benkő Attila a 78 kilogrammos mezőnyben könnyedén nyert a selejtezőben, azonban a negyeddöntőben a fehérorosz, a vigaszágon pedig az orosz ellenfelétől kapott ki, ezzel idő előtt búcsúzni kényszerült a világbajnokságtól, a tizenhárom fős mezőnyben a 7. helyet szerezte meg.

A Kecskeméti Sportiskola birkózószakosztályának trénere, Dajka Zsolt egészen fantasztikus hétvégét fogott ki. A veterán-világbajnokság legfiatalabb és legnépesebb kategóriájában, a 100 kilogrammos súlycsoportban végig nagyon taktikusan küzdött, akciódús és izgalmas meccseken, görög, török, orosz ellenfeleit is legyőzve jutott el a döntőbe. A vasárnapi fináléban olasz ellenféllel találkozott, akit 3–1-es pontozásos sikerrel tudott legyűrni, megszerezve a világbajnoki címet, ami jó példa lehet növendékeinek is.

Dajka Zsolt a bajnok
Fotó: KESI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában