Röplabda / galériával

2021.10.31. 21:53

Küzdelmes meccsen győzött a Kecskemét

Vasárnap este a férfi röplabda Extraliga alapszakasz harmadik fordulójában a Kecskeméti RC a MAFC-BME csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Jól indított a MAFC-BME csapata, Krupánszki pontja, majd Csoma sánca után 1–4-re vezettek, de Baserio nyitásaival egyenlített a Kecskemét. Argilagos révén a vezetést is megszerezték, 7–5-nél pedig időt is kért Nagy Péter. 9–9-nél egyenlítettek a vendégek, de átvenni már nem bírták a vezetést, 11–9-re nőtt a hazai fór. 15–15-ig tartani tudta az egy-két pontos különbséget a KRC, de ezután fordított a MAFC. Szabó Alpárnak viszont volt válasza. Fej-fej mellett haladtak a klubok a folytatásban, 22–22 utána azonban a Kecskemét már csak egy pontot jegyzett, 23–25-re hozta a szettet a MAFC.

Négy ponttal indította a második szettet az ellenfél Gomez Galvaz rontott nyitásával szépített a KRC. 1–6-nál hívta magához csapatát Nagy József. Fokozatosan csökkentette a hátrányt a KRC, 8–9 után azonban ismét magára talált az ellenfél és 9–14-re növelte a különbséget. Baserio beállításával új erőre kapott a hazai klub, feljött 14–16-ra. Ekkor Nagy Péter is időt kért, megszakadt a hazai lendület és 16–21-re távolodott a MAFC, mely végül 17–25-re a második játszmát is behúzta és már csak egy nyert szettre volt szüksége a három ponthoz.

A harmadik etapot jobban kezdte a hazai együttes, de Benkő és Csoma vezérletével 6–6-nál egyenlítettek a vendégek.

Gomez ász nyitásával pedig 7–8-nál fordította a MAFC. Sidiropoulos egyenlített, Bogdán sáncával pedig ismét a hazaiak vezettek. A folytatásban felváltva estek a pontok, majd több hibát is ejtett az ellenfél, amit kihasználva 14–11-re nőtt a hazaiak előnye. Nagy Péter hívta magához csapatát, 16–15-re feljött utána a MAFC, de Bogdán és Argilagos sáncaival 19–15 lett az állás. A Kecskemét a hajrában már nem engedte ki kezéből a szettet, 25–20-ra hozta a harmadik játszmát.

A negyedik szettben lendületet kapott a Kecskemét előbb 7–3 volt az állás, majd 12–5-nél időt kért Nagy Péter. Nem sikerült összekapni a csapatot Bogdán pontjával 15–7-re nőtt a különbség. Két hazai hibát követően Csoma szerzett pontot (15–10). A hazai vezetőedző rendet tett játékosai fejében, 19–11-re növelték előnyüket. 22–12-nél tíz pontra nőtt a különbség. 24–14 után nem tudta lezári a szettet a Kecskemét, Nagy József másodjára is időt kért, Benkő rontott nyitásával pedig 25–16-ra hozta a szettet és 2–2-re egyenlített a Kecskeméti RC.

A záró szettben 4–4-ig felváltva estek a pontok, majd Argilagos és Szabó Alpár vezérletével 6–4 lett az állás. A MAFC vezetőedzője azonnal magához hívta csapatát, de 8–5-ig meg sem állt a KRC. 10–6-nál második idejét is kikérte Nagy Péter, a folytatásban pedig feljött egy egységre a MAFC 10–9. Felváltva estek a pontok 12–11-ig. 14–11 után egymás után szerzett három pontot az ellenfél (14–14), izgalmassá téve a végjátékot végül 17–15-re győzött a KRC.

Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője: – A MAFC-BME csapata komoly erőt képvisel nyitásban és támadásban, ezzel megleptek minket az első két szettben. Nem tudtuk betámadni a labdákat, ők pedig nagyon jól játszottak. Kellett hozzá két szett, hogy magunkhoz térjünk, végül sikerült megnyernünk ezt a nagy derbit.

Nagy Péter, a MAFC-BME vezetőedzője: – A legtöbb mérkőzés most az Extraligában öt szettes. Egy nagyon jó első két szettet követően a koncentrációnk és a pontosságunk is visszaesett, illetve a Kecskemét elkezdett agresszívabban játszani. Többet használták a centereket, ezáltal a mi blokkunkat egy kicsit zavarba hozták. Az ötödik szettben mindent megpróbáltunk, egy ilyen vereség nyilván rossz érzés, de nagyon küzdöttek a srácok.

Kecskeméti RC–MAFC-BME 3:2 (–23, –17, 20, 16, 15)

Férfi Extraliga, alapszakasz 3. forduló

Kecskemét, 100 néző. V: Szabó P., Ujházi M.

KRC: Sidiropoulos 4, Bogdán 7, Baserio 2, Argilagos 25, Fundora 20, Szabó A. 10. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Tomanóczy 4, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Nagy József

MAFC: Gomez Galvez 10, Krupánszki 9, Lescay 11, Csoma 25, Benkő 12, Eke 6. Csere: Pápai (liberó) Szabó Barna 3, Szabó Balázs, Szabó Bence. Vezetőedző: Nagy Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában